Αυτό το Τoyota Prius είναι diesel και πισωκίνητο! (Video)


H απόλυτη διαστροφή σε μία μετατροπή είναι να πάρεις ένα οικολογικό και καλοκάγαθο Toyota Prius και να το μετατρέψεις σε ένα πετρελαιοκίνητο τέρας με πίσω κίνηση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/3/2020

Το Toyota Prius είναι εν πολλοίς το αυτοκίνητο το οποίο έχει συνδέσει το όνομά του (και της Toyota) με την υβριδική και πράσινη μετακίνηση. Παρ' όλα αυτά αποτέλεσε και τον δότη για έναν παλαβό Αμερικανό ο οποίος αποφάσισε να κάνει την απόλυτη μετατροπή-Φρανκεστάιν. 

Ο κύριος αυτός ονόματι Ben Schulz το πήγε στο εντελώς αντίθετο άκρο. Πήρε έναν πετρελαιοκινητήρα 4ΒΤ Cumming και τον χώρεσε στο εμπρός τμήμα του άμοιρου Prius.

O κινητήρας αυτός είναι των 3,9 λίτρων, τετρακύλινδρος με απόδοση 105 ίππους και 359 Νm και ζυγίζει 363 κιλά. Όπως βλέπουμε ο άνθρωπος που "περιποιήθηκε" το Prius έβαλε και μεγαλύτερο intercooler και διάφορα άλλα καλούδια, με αποτέλεσμα το οικολογικό Prius να αφήνει πίσω του ένα απίστευτο ντουμάνι από την εξάτμιση που βγαίνει κατευθείαν εμπρός από το καπό.

Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε με την μεταφορά της κίνησης στον πίσω άξονα και κάνει και burnout, οπότε και ολοκληρώθηκε -προς το παρόν- η απόλυτη ιεροσυλία προς ένα αυτοκίνητο με εντελώς διαφορετικό σκοπό και στόχο. Αλλά για αυτό δεν είναι οι μετατροπές άλλωστε;