Αυτό το χειροκρότημα για την Ferrari Testarossa ήταν ειρωνικό! (video)


Ένας λάθος υπολογισμός οδήγησε το ιταλικό sportscar στον τσιμεντένιο τοίχο σε αγώνα ανάβασης στην Ελβετία και έφερε πικρόχολη αντίδραση από θεατή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 15/11/2022

Η Ferrari Testarossa είναι ένα από τα πιο όμορφα sportscar που έχει κατασκευάσει η ιταλική φίρμα και δικαίως εισέπραττε το θαυμασμό και… τα χειροκροτήματα όσων την αντίκριζαν. Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Σύμφωνα με video που δημοσιεύθηκε στο κανάλι Vin0 Editzz του YouTube, μία Ferrari Testarossa χτυπά με δύναμη έναν τσιμεντένιο τοίχο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ανάβασης στην Ελβετία, αποσπώντας το ειρωνικό χειροκρότημα ενός θεατή που ήταν μπροστά στο ατύχημα, όπως μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Το συμβάν έλαβε χώρα τη 2η μέρα του αγώνα Michaelskreuzrennen, στις 9 του περασμένου Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια ανάβαση μήκους 3,42 km, η οποία ξεκινά από υψόμετρο 440m και καταλήγει στα 745m. Όπως είναι προφανές από το video, ο οδηγός εκτίμησε λάθος τη στροφή, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της Ferrari και να χτυπήσει στον τοίχο. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς από τους θεατές, οι οποίοι βρίσκονταν ακριβώς δίπλα από το σημείο.

Αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση του οδηγού, το σίγουρο είναι ότι αυτά που επλήγησαν είναι η περηφάνεια του, το πορτοφόλι του… και ασφαλώς το εμπρός μέρος του sportscar, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές.

Μάλιστα, σύμφωνα με το σχόλιο που υπάρχει κάτω από το video, ο ίδιος οδηγός είχε εμπλακεί και σε άλλο ατύχημα την προηγούμενη μέρα, αλλά χωρίς να είναι το ίδιο σοβαρό.

Η Ferrari Testarossa έκανε την εμφάνισή της το 1984 και έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1996. Ενας 12κύλινδρος κινητήρας 4,9 L απέδιδε 390 PS στις 6.300 rpm και 490 Nm στις 4.500 rpm.