Αυτοί είναι οι 5 φιναλίστ του «Παγκοσμίου Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για τις Γυναίκες


Για ακόμα μία χρονιά, οι γυναίκες δημοσιογράφοι ανά τον κόσμο ψήφισαν τα 5 καλύτερα αυτοκίνητα της χρονιάς, πριν καταλήξουν στον τελικό νικητή του τίτλου για το 2024 στις 8 Μαρτίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: VOLVO
  • 3/2/2024

Κάθε χρόνο, απονέμονται τα βραβεία «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» κι «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ευρώπη» στα μοντέλα που ξεχωρίζουν. Ανάμεσα στις σημαντικότερες διακρίσεις περιλαμβάνεται κι ο θεσμός του «Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς για τις Γυναίκες» (Women’s World Car of the Year).

Δημιουργήθηκε το 2009 κι αναδεικνύει το καλύτερο αυτοκίνητο της χρονιάς, όπως ψηφίζουν οι γυναίκες δημοσιογράφοι αυτοκινήτου, κι όχι το καλύτερο «γυναικείο» μοντέλο. Τα κριτήρια επιλογής είναι ίδια με εκείνα των υπολοίπων βραβείων, δηλαδή η ασφάλεια, η ποιότητα, η τιμή, ο σχεδιασμός, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, η άνεση, η τεχνολογία, ο χειρισμός κι η αποδοτικότητα.

Φέτος, στην ψηφοφορία συμμετείχαν 75 γυναίκες δημοσιογράφοι από τον χώρο του αυτοκινήτου από 52 χώρες και 5 ηπείρους, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από τη Χριστίνα-Μυρτώ Σταθάκη. Ο διαγωνισμός, όπως και κάθε χρόνο, πραγματοποιείται σε δύο γύρους: Αρχικά αναδεικνύονται τα κορυφαία μοντέλα σε 5 κατηγορίες (Οικογενειακό Αυτοκίνητο, Berlina, SUV, Pick-Up και Exclusive) και στη συνέχεια, με νέα ψηφοφορία ανάμεσα στα συγκεκριμένα μοντέλα, προκύπτει ο τελικός νικητής.

Τα υποψήφια μοντέλα ήταν στην αρχική φάση 62, τα οποία θα έπρεπε να πωλούνται σε τουλάχιστον δύο ηπείρους από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Η ανακοίνωση του τελικού νικητή θα γίνει την Ημέρα της Γυναίκας, δηλαδή στις 8 Μαρτίου 2024.

Οι 5 φιναλίστ των αντίστοιχων κατηγοριών είναι:

Καλύτερο Οικογενειακό Αυτοκίνητο - Volvo EX30

Καλύτερη Berlina - BMW Σειρά 5

Καλύτερο SUV - Kia EV9

Καλύτερο Pick-Up - Volkswagen Amarok

Καλύτερο Exclusive Αυτοκίνητο - Aston Martin DB12

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

2024: Αυτά είναι τα «Αυτοκίνητα της Χρονιάς» για τη Β. Αμερική

Το Hyundai KONA είναι το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα»

Οι γυναίκες μίλησαν! Αυτά είναι τα 6 κορυφαία αυτοκίνητα της χρονιάς