Αυτοκίνητα που ξεκλειδώνουν με αναγνώριση προσώπου!


Είναι γεγονός! Με την αναγνώριση προσώπου δεν ξεκλειδώνουν μόνο τα smartphones αλλά και τα «έξυπνα» αυτοκίνητα!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: CADILLAC
  • 18/9/2020

Η Cadillac έχει μια ισχυρή πορεία στην αγορά της Κίνας και ανάμεσα στις πρόσφατες αναβαθμίσεις που ανακοίνωσε για την XT4 περιλαμβάνεται και ένα σύστημα που θα λατρέψει ο πιο τρελαμένος «γκαντζετάκιας». Πρόκειται για ένα σύστημα με την ονομασία Face ID και που λειτουργεί όπως η αναγνώριση προσώπου στα smartphone.

Για την ασφαλή λειτουργία του Face ID υπάρχουν και δευτερεύουσες ασφαλιστικές δικλείδες όπως η αναγνώριση δαχτυλικού αποτυπώματος.
Για την ασφαλή λειτουργία του Face ID υπάρχουν και δευτερεύουσες ασφαλιστικές δικλείδες όπως η αναγνώριση δαχτυλικού αποτυπώματος.

Πρακτικά υπάρχει ένας αισθητήρας στην μεσαία κολόνα του αμαξώματος, η οποία αναγνωρίζει μέσω Bluetooth το συζευγμένο smartphone του χρήστη. Εδώ να πούμε πως υποστηρίζει ένα master πρόσωπο και ακόμη επτά προφίλ. Αφού εξακριβωθεί ένας πιστοποιημένος χρήστης, τότε μια διπλά κάμερα προχωρά στην αναγνώριση προσώπου και ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο.

Από εκεί και πέρα και όπως σε ένα συμβατικό keyless σύστημα, ο οδηγός πατά το διακόπτη εκκίνησης και το αυτοκίνητο παίρνει μπροστά. Η κάμερα είναι τέτοιας τεχνολογίας που λειτουργεί ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες, ενώ για το βράδυ υπάρχει μέχρι και φλας.

Για την ασφαλή λειτουργία του Face ID υπάρχουν και δευτερεύουσες ασφαλιστικές δικλείδες όπως η αναγνώριση δαχτυλικού αποτυπώματος. Το σύστημα είναι για την ώρα διαθέσιμο μόνο για την αγορά των ΗΠΑ και προσφέρεται ως εξτρά έναντι 1.480 δολαρίων. Ανάμεσα στις λοιπές αναβαθμίσεις της XT4 περιλαμβάνεται ο νέος έξυπνος ψηφιακός βοηθός της Baidu.  

Ακολουθείστε το CAR AND DRIVER στο GOOGLE NEWS για να μαθαίνετε τις ειδήσεις που αξίζουν!