Αυτός είναι ο κορυφαίος ήχος που μπορείς να ακούσεις από ένα Audi A4 (video)


Το γερμανικό sedan, σε μία από τις ορεινές "εξορμήσεις" του, μάς έδωσε την ευκαιρία να ακούσουμε τον φανταστικό ήχο που παράγεται από τον 4κύλινδρο κινητήρα των 300 PS.

  • 22/2/2022

Όταν η συζήτηση μεταξύ petrolheads περιστρέφεται γύρω από το Audi A4 το τελευταίο πράγμα που μπορεί να ακούσει κανείς είναι διθυραμβικές αναφορές για τον ήχο που παράγει ο κινητήρας του.

Το αυτοκίνητο όμως που πρωταγωνιστεί στην ιστορία μας έρχεται για να φέρει τα πάνω κάτω σε ότι γνωρίζαμε αφού από το τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό σύνολο των 2 λίτρων και των 300 PS παράγεται ένα φανταστικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Κατασκευασμένο το μακρινό 1998, το A4 μπήκε στον κόσμο των αγώνων συμμετέχοντας σε Touring διοργανώσεις σε όλη την Ευρώπη, έχοντας δεχθεί σημαντική μείωση στο βάρος του που πλέον φτάνει τα 980 kg.

Αρχικά η κίνησή του μεταδιδόταν μπροστά ωστόσο δέχθηκε μια σειρά παρεμβάσεων για γίνει τετρακίνητο και να μπορεί να κινείται με υψηλές ταχύτητες στις ανηφορικές στροφές.  

Σε μία από τις ορεινές "εξορμήσεις" του συνελήφθη από τον φακό του καναλιού HillClimb Monsters στο Youtube και έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να ακούσουμε με τα ίδια μας τα αυτιά τον αξεπέραστο ήχο του.

Δείτε το video…