Αυτός είναι ο λόγος που εκτοξεύτηκε ξανά η τιμή της βενζίνης – 2,30€ στις Κυκλάδες, 2,10€ στην Αττική


Η αύξηση αναμένεται να γίνει περισσότερο αισθητή τις επόμενες μέρες όταν και θα περάσει η τιμή χονδρικής στα πρατήρια καυσίμων της χώρας.

  • 9/11/2022

Το τελευταίο διάστημα η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είχε εξαφανιστεί από την επικαιρότητα λόγω της λιανικής που βρισκόταν κάτω από τα επίπεδα των 2 ευρώ και όλη η προσοχή είχε πέσει πάνω στο diesel κίνησης όπου μετά τη  διακοπή της επιδότησης στην αντλία, εκτοξεύτηκε τα ύψη.

Πλέον  τα δεδομένα αλλάζουν με την τιμή της αμόλυβδης να είναι σήμερα στα 2,30 ευρώ στον Νομό Κυκλάδων, στα 2,21 ευρώ στον Νομό Δωδεκανήσου ενώ στην Αττική έχει διαμορφωθεί στα 2,10 ευρώ και έχει αυξητικές τάσεις.

Αυτή η νέα αύξηση, που τις επόμενες ημέρες μπορεί να γίνει μεγαλύτερη, οφείλεται στο τεράστιο ανοδικό rebound που έχει σημειώσει εσχάτως η μέση διυλιστηριακή τιμή της Μεσογείου, γνωστή και ως PLATTS. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα από τις 20 Οκτωβρίου έως και σήμερα η χονδρική τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα να ανεβαίνει καθημερινά και από το 1,50 ευρώ που ξεκίνησε έχει φτάσει ήδη στο 1,60 ευρώ.

Με αυτή την εξέλιξη η τιμή της αμόλυβδη έχει ξεπεράσει πλέον το diesel κίνησης και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αυξηθεί περισσότερο, αφού πάντα υπάρχει μια καθυστέρηση μέχρι η χονδρική τιμή να ενσωματωθεί σε όλα τα πρατήρια της χώρας.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Νίκου Παπαγεωργίου, προέδρου των πρατηριούχων Αττικής, στην ΕΡΤ...