Αυτός είναι ο virtual χώρος που η Spyros Panopoulos Automotive παρουσίασε το Chaos!


Πολλά ερωτηματικά έχει εγείρει στα social media το γεγονός της παρουσίασης του πρώτου ελληνικού ultracar της SP Automotive, Chaos. Δείτε που βρίσκεται στην πραγματικότητα ο χώρος που χρησιμοποίησε η εταιρεία για να κάνει την ψηφιακή παρουσίαση του νέου της ultracar. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/11/2021

Πολλά ερωτηματικά έχει εγείρει στα social media το γεγονός της παρουσίασης του πρώτου ελληνικού ultracar, Chaos, για το εάν και κατά πόσο το όλο project μπορεί να υλοποιηθεί. Ο προϋπολογισμός που έχει δοθεί στη δημοσιότητα μάλιστα, κάνει λόγο για επένδυση ύψους 96 εκατομμυρίων ευρώ με άγνωστες προς το παρόν τις πηγές χρηματοδότησης της SP Automotive.

Δίπλα σε όλα αυτά τα εύλογα ερωτήματα έρχεται να προστεθεί και η πολυαναμενόμενη χθεσινή παρουσίαση του Chaos, η οποία ήταν μικρότερη των προσδοκιών που καλλιέργησε η εταιρεία του Σπύρου Πανόπουλου. Στην ουσία είδαμε μόνο κάποιες επιπλέον ψηφιακές φωτογραφίες μέσω υπολογιστή (δουλειά που μπορεί να γίνει εύκολα μέσα από προγράμματα CAD) που απεικονίζουν την ομολογουμένως εντυπωσιακή σχεδίαση του Chaos. Δεν υπήρξε ούτε ένα video, ούτε κάποιο ηχητικό που θα έδειχνε την άγρια ομορφιά του αυτοκινήτου ή τουλάχιστον θα αποδείκνυε πώς είναι υπαρκτό.

Ερωτήματα προκαλούν και οι πρώτες φωτογραφίες που είδαμε. Οι φωτογραφίες του χώρου που χρησιμοποιήθηκε ως φόντο για το Chaos προέρχονται από αποθήκη στο Hampshire της Αγγλίας! Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς λοιπόν αν το αυτοκίνητο είναι πραγματικό ή πρόκειται για αποτέλεσμα ψηφιακών επεξεργασμένων εικόνων μέσω υπολογιστή, στην ουσία δηλαδή για αποτέλεσμα… photoshop.

Μπορείτε να δείτε εδώ και άλλες φωτογραφίες του χώρου από την αποθήκη στο Farnborough της Αγγλίας.

Την ίδια στιγμή εντοπίσαμε σε μία ιστοσελίδα διαδικτυακής κοινότητας σχεδιαστών με τη χρήση προγραμμάτων CAD την εμπρός πτέρυγα που είχαν σχεδιάσει και αναρτήσει και η οποία προέρχεται από αυτοκίνητα της Formula 1 της σεζόν 2017 και 2018 και είναι όμοια με αυτή που χρησιμοποίησε η Red Bull στο μονοθέσιό της, την RB13.

Και σαν από θαύμα ή… σύμπτωση μοιάζει να είναι ακριβώς η… ίδια που βλέπουμε και στο Chaos!

Δείτε εδώ τις σχετικές φωτογραφίες της εμπρός πτέρυγας.

Υπενθυμίζουμε ότι η SP Automotive ανακοίνωσε ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια το 2022-2023 θα δοκιμαστεί στο δρόμο το Chaos και πως η παραγωγή του θα περιοριστεί στις 20 μονάδες για κάθε ήπειρο, και οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν από σήμερα, με την τιμή του αυτοκινήτου να ξεκινά από τα 5,5 εκατ. ευρώ και να φτάνει έως τα 12,5 εκατ. ευρώ.