Αυτός ο ολοκαίνουριος κινητήρας από Ferrari FXX μπορεί να γίνει δικός σας (photos)


Ένας «φρέσκος» κινητήρας από Ferrari FXX τίθεται σε δημοπρασία και μπορεί να βρει θέση ως... ανταλλακτικό για κάποιον πολύ πλούσιο ιδιοκτήτη του μοντέλου.

  • ΦΩΤΟ: RM Sotheby's
  • 23/3/2023

Η Ferrari FXX είναι το πρώτο μοντέλο της γκάμας των αυτοκινήτων XX της ιταλικής μάρκας, που αποτελεί τις πιο ακραίες εκδόσεις ήδη υπαρχόντων αυτοκινήτων της, για τους πιο πιστούς πελάτες της.

Το ενδιαφέρον είναι πως και οι 30 FXX που έχουν πωληθεί παραμένουν ιδιοκτησία της Ferrari, καθώς ο αγοραστής ενός μοντέλου ΧΧ δεν είναι ο ιδιοκτήτης του - κι ας το έχει στην κατοχή του.

Αν θέλει, όμως, κάποιος εκ των 30 αγοραστών αυτού του θρυλικού μοντέλου να αποκτήσει έναν... ανταλλακτικό κινητήρα για το αυτοκίνητό του, ιδού η ευκαιρία.

Στο site της RM Sotheby's, θα βρει κανείς να δημοπρατείται ένας αχρησιμοποίητος κινητήρας Tipo F140 DA, μέσα στο κουτί μεταφοράς του.

Έχει διαστάσεις 100x122x107 εκατοστά, και ζυγίζει 262 κιλά, καθώς έρχεται με όλα τα παρελκόμενα: εισαγωγές αέρα, βάση και καλωδίωση, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εναλλακτικός κινητήρας, αλλά ακόμα και για εκθεσιακό κομμάτι.

Πρόκειται για βελτιωμένη έκδοση του V12 που τροφοδοτούσε την Enzo, και στην FXX απέδιδε 800 PS και 686 Nm ροπής.

Όσο για το κόστος, φαίνεται πως -χωρίς προκαταβολή- θα φτάσει την τιμή πώλησης των 430.000 δολαρίων, με τη δημοπρασία να κλείνει στις 29 Μαρτίου.