Βαγγέλης Παπαθανασίου: Η διαφήμιση του δημοφιλούς SUV που «ντύθηκε» με τη μουσική του (video)


Σαν σήμερα, το 1943, γεννήθηκε ο θρυλικός Έλληνας συνθέτης που έκανε το όνομα «Vangelis» γνωστό σε κάθε γωνιά του πλανήτη με τις αξεπέραστες δημιουργίες του.

  • ΦΩΤΟ: YouTube/ VangelisVEVO
  • 29/3/2023

Σε λίγες εβδομάδες (17 Μαΐου) συμπληρώνεται ένας χρόνος από την απώλεια του παγκοσμίου φήμης Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο οποίος πέρασε στην αιωνιότητα χάνοντας τη μάχη με τον κορωνοϊό, σε νοσοκομείο της Γαλλίας.

Γεννήθηκε σαν σήμερα, το 1943, στην Αγριά Μαγνησίας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρός έδειξε το ταλέντο του στην μουσική ξεκινώντας μαθήματα πιάνου και σε ηλικία 6 ετών εμφανίστηκε για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 άρχισε να ασχολείται με την ποπ μουσική. Συμμετείχε στο γνωστό συγκρότημα «Forminx» και παράλληλα έγραφε μουσική για κινηματογραφικές ταινίες.

Το 1968 μαζί με τον Λουκά Σιδερά και τον Ντέμη Ρούσσο σχημάτισε τους «Aphrodite's Child», που έμελλε να γίνει το πιο επιτυχημένο ελληνικό συγκρότημα στο εξωτερικό. Υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες του ηλεκτρονικού ήχου ενώ η διαχρονική μουσική του ενέπνευσε και τους διαφημιστές για να την αξιοποιήσουν στην τηλεοπτική προβολή ενός αυτοκινήτου.

Η Ford στο διαφημιστικό της για το Kuga Plug-in Hybrid δοκίμασε να «παντρέψει» το σήμερα με μια από τις πιο cult ενορχηστρώσεις των Aphrodite’s Child!

Η διαφήμιση για το All-New Kuga Plug-in Hybrid, που προβλήθηκε και στη χώρα μας, έχει ως μουσική επένδυση το «The Four Horsemen» που κυκλοφόρησε ως single το 1972 από τους Aphrodite’s Child σε μουσική του μεγάλου Βαγγέλη Παπαθανασίου και στίχους του γνωστού σκηνοθέτη (και όχι μόνο) Κώστα Φέρρη, με τη αξέχαστη φωνή του Ντέμη Ρούσσου.

Το μουσικό κομμάτι αποτέλεσε επίσης μέρος του διπλού άλμπουμ «666» στο οποίο συμμετείχαν ακόμη μεταξύ άλλων η Ειρήνη Παππά, ο Γιάννης Τσαρούχης και ο Χάρης Χαλκίτης. Η μπάντα που είχε επίσης ως μέλη του τους Λουκά Σιδερά και Αργύρη (Silver) Κουλούρη διέπρεψε στην Ευρώπη στα τέλη της δεκαετίας του ’60 έχοντας ακόμη και σήμερα μια πλούσια παρακαταθήκη μουσικής ευφυίας η οποία επηρέασε πολλούς καλλιτέχνες και γκρουπ τα χρόνια που ακολούθησαν.

Δείτε το διαφημιστικό του Ford Kuga με την μουσική των Aphrodite’s Child...

Ακούστε ολόκληρο το «The Four Horsemen» των Aphrodite's Child

Με πληροφορίες από το sansimera.gr