Βάλτε τη θηριώδη Ford Mustang Hoonicorn 1965 των 1.400 ίππων στο σαλόνι σας!


Μετά από 57 χρόνια, ο οποιοσδήποτε μπορεί να οδηγήσει το «κτήνος» του Ken Block... μέσα στο σπίτι του!

  • 21/7/2022

H Ford Mustang Hoonicorn 195 του Ken Block, με 1.400 ίππους και κίνηση σε όλους τους τροχούς ήταν ένα «κτήνος». «Τάραξε» τα νερά της αυτοκίνησης ακόμα και στο ντεμπούτο της, το 2016, έχοντας… μόλις 845 άλογα κάτω από το καπό.

Πολλοί θα ήθελαν να την οδηγήσουν, αλλά ασφαλώς αυτό δεν ήταν εφικτό. Ωστόσο, ο χρόνος περνά, οι καιροί αλλάζουν και η Team Associated δίνει τη δυνατότητα σε όλους να βρεθούν στο τιμόνι της. Εντάξει, όχι στο κανονικό μοντέλο, αλλά σε ένα τηλεκατευθυνόμενο σε κλίμακα 1:10, σε ολοκαίνουριο σασί Apex2.

Το μοντέλο έχει 458 χιλιοστά μήκος και 200 χιλιοστά πλάτος, «σφραγισμένα» εμπρός και πίσω διαφορικά, πλήρως μεταλλικά ρουλεμάν, ατσάλινους κινητήριους άξονες και επίσημα αδειοδοτούμενους τροχούς American Racing VF503 για να ταιριάζει απόλυτα με την κανονική Ford Mustang του 1965!

Το τηλεχειριζόμενο αυτοκίνητο έχει ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση, δεν επηρεάζεται από τυχόν θραύσματα που θα βρει στο δρόμο του, διαθέτει αμορτισέρ λαδιού και μεταλλικά γρανάζια κιβωτίου ταχυτήτων. Πρόκειται για μια στιβαρή κατασκευή, που «φοράει» ισχυρό μοτέρ, ικανό να ανταπεξέλθει – με την κίνηση σε όλους τους τροχούς – σε οποιοδήποτε εμπόδιο βρεθεί μπροστά του.

Επιπλέον, η Team Associated διαθέτει μια σειρά ανταλλακτικών και αναβαθμίσεων για το Apex2 σασί του Hoonicorn, όπως φορτιστή μπαταριών, επιπλέον μπαταρίες, κινητήρες, τμήματα ανάρτησης και υγρά! Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το κανονικό αυτοκίνητο… Εντάξει, στο περίπου!

Οσο για την τιμή του; Διαφορετική, για τις δύο εκδόσεις που υπάρχουν. Η πρώτη κοστίζει 579,99 δολάρια και περιλαμβάνει το μοτέρ, το δέκτη, το τηλεχειριστήριο και το σασί Hoonicorn. Η άλλη έκδοση, σαφώς πιο ακριβή, περιλαμβάνει όλα όσα θα ήθελε ο κάτοχός της, όπως τη μπαταρία και το φορτιστή και κοστίζει 679,99 δολάρια.

Αν σας φαίνεται πολύ ακριβό, μπορείτε να απευθυνθείτε κατευθείαν στην Hoonigan, για τη βασική έκδοση που ξεκινά από τα 395 δολάρια.

Ετσι κι αλλιώς, για τους περισσότερους από εμάς, ο μοντελισμός είναι η μόνη ευκαιρία να οδηγήσουμε εντυπωσιακά αυτοκίνητα όπως η Hoonicorn. Και μάλιστα, μέσα στο σαλόνι του σπιτιού μας!