Βασιλικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής από τη Maserati


Στη Maserati, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ειδική εξοπλιστική σειρά, την “Royale Special Series”, η οποία θα παρέχει πραγματικά κορυφαίο επίπεδο πολυτέλειας και θα υπάρξει μόνο σε 100 αυτοκίνητα της εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 14/1/2020

Η Maserati, δεν σκοπεύει μόνο στη δημιουργία οχημάτων που να έχουν σπορ επιδόσεις αλλά να διαθέτουν και το αντίστοιχο επίπεδο πολυτέλειας που αρμόζει στην εταιρεία και την ιστορία της. Η πρόσφατη απόφαση των ανώτατων στελεχών της για τη δημιουργία μιας ειδικής σειράς, της «Royale Special Series», που να απευθύνεται κυρίως σε συλλέκτες έχει ως σκοπό να επαναφέρει μια «ξεχασμένη» ιδιότητα των μοντέλων της.

Όπως έγινε γνωστό, μόλις 100 αυτοκίνητα από διάφορα μοντέλα της εταιρείας θα δημιουργηθούν έχοντας ό,τι καλύτερο αναφορικά με τη ποιότητα των υλικών που θα αποτελούν το εσωτερικό και το αμάξωμα. Αυτά, θα είναι τόσο η Quattroporte όσο και η Levante και η Ghibli με V6 κινητήρα, τόσο βενζίνης όσο και diesel. Τα συγκεκριμένα οχήματα της «Royale Special Series», θα είναι αριθμημένα και το αμάξωμά τους θα είναι βαμμένο σε δύο αποκλειστικά χρώματα («Blu Royale» και «Verde Royale»).

Αυτά τα 100 οχήματα θα βασίζονται στο εξοπλιστικό επίπεδο «GranLusso» σε ό,τι αφορά το εσωτερικό τους αλλά θα είναι αναβαθμισμένα στο επίπεδο που ονομάζεται «Zegna Pelletessuta», αναφορικά με την ποιότητα δέρματος το οποίο θα καλύπτει το εσωτερικό τους. Αντίστοιχα, αυτό θα είναι σε χρωματισμούς που θα διατίθενται μόνο σε αυτή την έκδοση. Επίσης, θα διαθέτουν τα συστήματα των εξοπλιστικών πακέτων «Cold Weather», «Premium» και «Driving Assistance Plus» τα οποία είναι προαιρετικά στις υπόλοιπες εκδόσεις των τριών μοντέλων. 

Σύμφωνα με τη Maserati, η απόφαση για τη δημιουργία της αποκλειστικής σειράς «Royale Special» ελήφθη ως φόρος τιμής στην Quattroporte Royale του 1986. Τότε είχε δημιουργηθεί για πρώτη φορά αυτή η εξοπλιστική έκδοση και κατασκευάστηκαν μόλις 51 μονάδες.