Βάζει φωτιά στις πίστες η νέα Porsche 911 GT3 Cup


Η γερμανική εταιρία το νέο της «όπλο» για τις πίστες βάζοντας στην πρίζα τους αγωνιζόμενους. Και όχι μόνο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: PORSCHE
  • 14/12/2020

Διαχρονικά η 911 είναι ένα από τα πιο όμορφα αγωνιστικά που υπάρχουν και ειδικότερα στην έκδοση GT3 Cup με τη τεράστια φτερούγα στο πίσω μέρος. Η Porsche είχε ξεκινήσει την εξέλιξη της νέας 911 GT3 Cup (της γενιάς 992) πριν από περίπου ένα χρόνο και είχε εξελίξει ένα ολοκαίνουργιο αεροδυναμικό πακέτο.

Από πλευράς εμφάνισης τα πάντα μοιάζουν «πολεμικά» από αυτό το αμάξωμα με τις φουσκωμένες προσθήκες, τις μεγάλες εισαγωγές, τους αγριεμένους προφυλακτήρες, τα μεγαλύτερα splitter και φυσικά την πίσω ρυθμιζόμενη πτέρυγα. Το εσωτερικό είναι σπαρτιάτικο και σύγχρονο αγωνιστικό με το χαρακτηριστικό τιμόνι και τους διάφορους διακόπτες, καθώς και την ψηφιακή οθόνη 10,3’’ με όλες τις πληροφορίες που θέλει ο αγωνιζόμενος.

Την κίνηση έχει ο γνωστός αλλά ριζικά αναβαθμισμένος εξακύλινδρος τετράλιτρος boxer που για την περίσταση έχει ξηρό κάρτερ. Η ισχύς του είναι στα 510 PS και η ροπή στα 470 Nm με το όριο των rpm να είναι ψηλά στις 8.750! Ένα σειριακό 6άρι σασμάν μεταφέρει την ισχύ στους πίσω τροχούς. Αξιοσημείωτο είναι πως το μοτέρ πρέπει να περνά από σέρβις μετά από 100 ώρες λειτουργίας στην πίστα, ενώ η μετάδοση πρέπει να ελέγχεται κάθε 60 ώρες και σε κάθε δεύτερο έλεγχο να γίνεται σέρβις.

Η 911 GT3 Cup θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα Porsche Mobil καθώς και σε διάφορα άλλα πρωταθλήματα σε διάφορες χώρες και πίστες του κόσμου. Μέχρι σήμερα και σε μια περίοδο τριών δεκαετιών η Porsche έχει φτιάξει έναν αγωνιστικό μύθο γύρω από την GT3 Cup με περισσότερες από 4.250 πωλήσεις και με τη νέα γενιά έχει ως στόχο να ξεπεράσει τις 5.000.