Βεβαιώσεις και από προσωπικό γιατρό για άδειες οδήγησης


Ακόμα και από τον προσωπικό τους γιατρό θα μπορούν να παίρνουν βεβαιώσεις οι υποψήφιοι οδηγοί αλλά και οι ηλικιωμένοι που επιθυμούν παράταση της άδειας οδήγησης καθώς με τροπολογία του υπουργείου Μεταφορών που κατατέθηκε στη Βουλή καταργούνται οι Δευτεροβάθμιες Ιατρικές Επιτροπές. 

  • 29/7/2016

Όπως επισημαίνεται στο κείμενο της τροπολογίας, καταργείται η δυνατότητα συγκρότησης Δ.Ι.Ε. από τις υπηρεσίες Μεταφορών των Περιφερειών της χώρας και στο εξής σχεδόν το σύνολο της ιατρικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών θα διενεργείται από γιατρούς κρατικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων ή κρατικών κέντρων υγείας στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας τους ή από ιδιώτες γιατρούς στα ιατρεία τους.

Στελέχη του υπ. Μεταφορών επισημαίνουν ότι η ρύθμιση ήταν μονόδρομος καθώς είχε παρατηρηθεί αδυναμία συγκρότησης Επιτροπών εξαιτίας της άρνησης συμμετοχής σ΄αυτές ιδιωτών γιατρών αλλά και της αδυναμίας πληρωμής των ιατρών που προέρχονταν από κρατικά ή στρατιωτικά νοσοκομεία με αποτέλεσμα τα αιτήματα ιατρικών εξετάσεων των ενδιαφερομένων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα να είναι χιλιάδες.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ.gr.