Βελτιωμένο Toyota GR Yaris σπάει το φράγμα των 300 ίππων


Ένας βρετανικός βελτιωτικός οίκος ανέλαβε την αναβάθμιση των προδιαγραφών του Toyota GR Yaris, εκτοξεύοντας την ισχύ του ιαπωνικού supermini πάνω από τους 300 ίππους.

  • Κείμενο: Γιάννης Αδάναλης, Φωτ.: Litchfield
  • 13/1/2021

Το νέο Toyota GR Yaris αποτελεί τη δεδομένη χρονική στιγμή το πιο καυτό μοντέλο της ευρωπαϊκής αγοράς, γεγονός που το αποδεικνύει τόσο το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού όσο και η πρόθεση των βελτιωτικών οίκων να καταπιαστούν με ένα τετράτροχο που απέχει ελάχιστα από τις προδιαγραφές μιας race ready κατασκευής.

Μόνο τυχαίο δεν είναι, λοιπόν, ότι η βρετανικής καταγωγής οίκος Litchfield έχει ήδη ξεκινήσει τη δημιουργία ενός βελτιωτικού πακέτου, το οποίο υπόσχεται τη… γενναία αύξηση ισχύος του υπερτρφοδοτούμενου κινητήρα του 1,6 λίτρου.

Ενός κινητήρα που ήδη κατέχει τον τίτλο του ισχυρότερου τρικύλινδρου κινητήρα παραγωγής, αποδίδοντας 261 ίππους και 400 Nm ροπής.

Το πακέτο βελτίωσης του Toyota GR Yaris, περιλαμβάνει τον αναπρογραμματισμό της ηλεκτρονικής μονάδας διαχείρισης του κινητήρα, την αντικατάσταση του συστήματος εισαγωγής και εξαγωγής, καθώς και την αναβάθμιση του intercooler.

Αν και για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί από επίσημα χείλη η αύξηση της ισχύος που θα επιτευχθεί με τις παραπάνω παρεμβάσεις, κάποιοι ήδη μιλούν για ένα… κέρδος 40 plus ίππων, το οποίο θα οδηγήσει την ισχύ του ιαπωνικού supermini πάνω από τους 300 ίππους.

Το roll-cage, οι ελαστικοί σύνδεσμοι πολυουρεθάνης, τα επιθετικότερα bucket καθίσματα και το νέο setup της ανάρτησης θα συμπληρώνουν το πακέτο αναβάθμισης της βρετανικής Litchfield, χαρίζοντας στο Toyota GR Yaris όσα λείπουν από την εργοστασιακή εκδοχή του.

Μένει, λοιπόν, οι επίσημες ανακοινώσεις από τον βρετανικό βελτιωτικό οίκο, οι οποίες θα ρίχνουν φως και στο επιπλέον κόστος το οποίο θα απαιτείται ώστε να αποκτήσει κανείς το πακέτο αναβάθμισης του ιαπωνικού φονέα γιγάντων.     

Διαβάστε ακόμα:

Το Toyota GR Yaris ντροπιάζει στην πίστα την Celica GT-Four (Video)

To Toyota Yaris Cross βουτάει στη λάσπη και εντυπωσιάζει! (Video)