Bentley: Μεγάλη επένδυση στο Crewe και νέες θέσεις εργασίας


Περί τα £ 40.000.000 σχεδιάζει να επενδύσει η Bentley στην έδρα της στο Crewe.

  • 10/12/2014

Η βρετανική φίρμα θέλει να δημιουργήσει νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης που θα στεγάσει 1.300 μηχανικούς ενώ με την επένδυση αυτή θα δημιουργηθούν πάνω από 300 νέες θέσεις εργασίας.

Η Bentley πρόκειται να πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της εταιρείας καθώς θα επενδύσει γύρω στα  £ 40 εκατομμύρια για την δημιουργία ενός νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης στην έδρα της στο Crewe, ενώ παράλληλα πάνω από 300 νέες θέσεις εργασίας θα καλυφθούν κατά την πορεία υλοποίησης του έργου.

Οι εργασίες για την κατασκευή του νέου κέντρου θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2015. Οι εγκαταστάσεις που θα καλύπτουν πάνω από 45.000m², θα περιλαμβάνουν ειδικό στούντιο styling, γραφεία έρευνας και ανάπτυξης καθώς και ένα τεχνικό εργαστήριο και θα στεγάζουν 1.300 μηχανικούς  της Bentley με σκοπό την κατασκευή ενός υπερπολυτελούς SUV το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2016.

Επιπλέον, θα δημιουργηθούν 300 νέες θέσεις εργασίας μηχανικών, υπαλλήλων για την κατασκευή και τη διασφάλιση της ποιότητας και στελεχών για τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και τη διαχείριση του έργου.
Ο κ. Wolfgang Dürheimer, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Bentley Motors, σχολίασε:
«Με το νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Bentley, θα δημιουργήσουμε μια νέα γενιά Bentley, η οποία θα συνεχίσει τη δέσμευσή μας για την πολυτέλεια, την απόδοση, την ποιότητα και την τεχνολογική υπεροχή των αυτοκινήτων μας. Η Bentley είναι ο νούμερο ένα κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο και η επένδυση αυτή στην έδρα μας καθώς και η προσέλκυση ταλέντων είναι το κλειδί για την συνεχιζόμενη επιτυχία μας.»

Συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων ανακοινώσεων, η Bentley επισήμανε τη δημιουργία πλέον των 950 θέσεων εργασίας κατά τους τελευταίους 18 μήνες, διάστημα κατά το οποίο η επιχείρηση έκανε ρεκόρ πωλήσεων. Πέρυσι, η Bentley παρέδωσε σε πελάτες της 10.120 αυτοκίνητα, περισσότερα από ποτέ και αναμένει να ξεπεράσει τον αριθμό αυτό το 2014. Η εταιρεία επίσης δεσμεύτηκε να επενδύσει £ 800.000.000 στα επόμενα τουλάχιστον τρία χρόνια σε προϊόντα και ανάπτυξη των εγκαταστάσεων της, φθάνοντας έτσι την συνολική επένδυση σε £ 840 εκατομμύρια.

Την κίνηση αυτή χαιρέτησε ο κ. George Osborne, Υπουργός Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στην έδρα της Bentley δηλώνοντας: «H Bentley είναι μια καθαρά Βρετανική μάρκα που κάνει εξαγωγές σε όλο τον κόσμο. Η απόφαση των διοικούντων να δημιουργήσουν επιπλέον 300 θέσεις εργασίας στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης  παρέχοντας έτσι σχεδόν 1.000 νέες θέσεις εργασίας, είναι μια σημαντική είδηση για το Crewe και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτές οι θέσεις εργασίας που είναι υψηλής ειδίκευσης σε αυτόν τον κλάδο, είναι ακριβώς το είδος των ευκαιριών που θέλουμε και δημιουργούν επιπλέον κίνητρα στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης στη χώρα μας όπως έχω δηλώσει ξανά. Η επένδυση δεν θα δημιουργήσει μόνο θέσεις εργασίας στην Bentley, αλλά θα υποστηρίξει και άλλους τομείς μέσω των προμηθευτών της σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Θέλω η Βρετανία να είναι μια χώρα όπου οι εταιρείες να θέλουν να επενδύσουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, όπως ακριβώς κάνει η Bentley σήμερα.»

Η κίνηση αυτή είναι η τελευταία σε μια σειρά από επενδύσεις που έχει κάνει η Bentley και υπογραμμίζει την περαιτέρω δέσμευση της μάρκας τόσο στην τοπική όσο και στην παγκόσμια αγορά. Σε αυτές θα περιλαμβάνονται μια νέα εγκατάσταση για την μεγαλύτερη πρόσληψη κι εκμάθηση νέων μέσα σε μια δεκαετία, ένας νέος εκθεσιακός χώρος και τέλος μια διευρυμένη μονάδα παραγωγής κινητήρων και βαφείο. Η Bentley επίσης παίζει καθοριστικό ρόλο στο να φέρει το πρώτο Πανεπιστήμιο Τεχνικό Κολέγιο στο Crewe.