Βενζίνη ή μπαταρίες; Οι δύο πιο γρήγορες Porsche μας λύνουν τις απορίες (Video)


Oι δύο πιο γρήγορες Porsche, η 911 Τurbo S και η Taycan Turbo S (ναι, αυτό το όνομα...) λύνουν τις διαφορές τους και τα τεχνολογικά τους απωθημένα σε μία πολύ ενδιαφέρουσα κόντρα.

  • 5/7/2020

Ηλεκτρισμός ή κλασικές μηχανικές λύσεις. Μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρες ή εξακύλινδρος flat με τα turbo του και όλη την ιστορία ενός και πάνω αιώνα στην πλάτη του. Taycan ή 911; Και ποια είναι η πιο γρήγορη στην ευθεία και καλύτερη στο φρενάρισμα;

Η αλήθεια είναι ότι πολλά ακούμε για τις επιδόσεις των ηλεκτρικών, ιδίως της Taycan που είναι σε μία κατηγορία μόνη της. Όμως όπως φαίνεται και οι κλασικές λύσεις δεν έχουν πει τον τελευταίο τους λόγο, ιδίως στην μορφή της 911 Turbo S, που είναι ο φονέας γιγάντων και πολύ ακριβότερων hypercars σε ότι αφορά τις επιδόσεις. 

Στο video του carnow καλούνται τα δύο αυτοκίνητα να λύσουν τις διαφορές τους. Και όπως φαίνεται στα 11 λεπτά υπάρχει μόνο ένας ξεκάθαρος νικητής.

Η 911 Turbo S καταφέρνει να κερδίζει σε όλες τις κόντρες, αν και με τον δικό της τρόπο. Πράγμα που σημαίνει ότι χάνει μερικά μέτρα από την άμεση απόκριση της λειτουργίας των ηλεκτροκινητήρων, αλλά από ένα σημείο και μετά "καθαρίζει" και φεύγει μπροστά.

Αυτό συμβαίνει όχι μόνο στις επιταχύνσεις από στάση, αλλά πιο εμφανώς στις ρεπρίζ, όπου μέχρι το PDK να δώσει εντολή για κατέβασμα της σχέσης, η Taycan έχει πάρει κεφάλι (για να χάσει λίγο αργότερα όταν ξυπνήσει ο φοβερός και τρομερός εξακύλινδρος).

Τέλος σε ότι έχει να κάνει με τα φρένα, φαίνεται ότι και εδώ η 911 κερδίζει, αν και χρειάζεται προσεκτική ματιά και αρκετά replay για να δούμε ποιός από τους δύο οδηγούς "έκλεψε" στην διαδικασία, προς χάρην της δημιουργίας μίας μικρής ίντριγκας και των εκατοντάδων χιλιάδων views που ήδη έχει συγκεντρώσει το συγκεκριμένο video.