Best Of: Τα κορυφαία render που είδαμε αυτή την εβδομάδα (photos)


Αυτήν την εβδομάδα, η στήλη με τα καλύτερα rendering φιλοξενεί και πάλι τα 4 concept που εντυπωσίασαν περισσότερο: Μία Koenigsegg, ένα Mazda Miata, ένα Toyota Camry και ένα πρωτότυπο του Glickenhaus παίρνουν τη θέση τους στη λίστα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 23/10/2022

Η στήλη των καλύτερων rendering της εβδομάδας επιστρέφει, μετά από παύση μίας εβδομάδας, λόγω της Ημερίδας «Κινητικότητα-Καινοτομία-Ανάπτυξη» που διοργάνωσε το Car and Driver την προηγούμενη Κυριακή (16/10).

Αυτήν την εβδομάδα, μία Koenigsegg, ένα Mazda Miata, ένα Toyota Camry και ένα -κυριολεκτικά- ετοιμοπόλεμο πρωτότυπο του Glickenhaus βρίσκονται στην λίστα με τα πιο εντυπωσιακά rendering.

Koenigsegg KXX

Ο σχεδιαστής Emre Husmen κάνει τη δική του πρόταση στην Koenigsegg να συμμετέχει στον θρυλικό 24ωρο αγώνα του Le Mans, δημιουργώντας την KXX, ένα ηλεκτρικό όχημα νέας γενιάς, που «κρύβει» πάνω από 2.000 PS. Ο Husmen εξήγησε ότι η Koenigsegg είναι μία από τις αγαπημένες του αυτοκινητοβιομηχανίες και ότι ανέλαβε αυτό το πρότζεκτ προκειμένου να παρουσιάσει τη δική του οπτική για το πως θα ήταν η επόμενη γενιά hypercar της σουηδικής εταιρείας. 

«Η αεροδυναμική και τα δυναμικά γραφικά καθορίζουν το στυλ μου, οπότε τα εφάρμοσα και σε αυτό το concept car, μαζί με τις κλασικές γραμμές σχεδιασμού της Koenigsegg, όπως οι πλαϊνές εισαγωγές αέρα, και η διπλή γυάλινη οροφή,» είπε ο Husmen.

Mazda MX-5 Miata (NE)

Το επόμενο rendering πρόκειται για ένα Mazda MX-5 Miata (NE). Το συγκεκριμένο μοντέλο αναμένεται να καταφτάσει από το 2024 και έπειτα, και όλα δείχνουν πως θα είναι το πρώτο εξηλεκτρισμένο Miata της Mazda. Ο σχεδιαστής trubni89 στο Instagram έβαλε τη δική του φαντασία να δουλέψει, και βασίστηκε στις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του μοντέλου που κυκλοφόρησαν, προκειμένου να καταλήξει σε ένα άκρως φουτουριστικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Toyota Camry

Οι σχεδιαστές του ρωσικού μέσου Kolesa.ru έδωσαν στο Toyota Camry τη δική τους πινελιά, καθώς το μοντέλο αναμένεται να υποδεχθεί τη νέα του γενιά πολύ σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες. Η έμπνευση έχει έρθει από το νέο Toyota Crown, με τη γρίλια να είναι πανομοιότυπη με αυτήν της νέας γενιάς του μοντέλου. Το τρέχον Camry βρίσκεται στην κυκλοφορία από το 2017 και αναβαθμίστηκε το 2020, οπότε, αν σκεφτεί κανείς ότι κάθε μία από τις γενιές του διαρκεί περίπου 5-6 χρόνια, ο διάδοχός του ενδέχεται να βρίσκεται πολύ κοντά.

Glickenhaus 008

Το buggy της Scuderia Cameron Glickenhaus μεταμορφώθηκε από την εταιρεία σε άρμα μάχης, καθώς η εταιρεία φαίνεται να θέλει να ενταχθεί στην αγορά των οχημάτων άμεσης επέμβασης. Η Glickenhaus έκανε γνωστό μέσω της σελίδας της στο Facebook ότι «η στρατιωτική, πυρίμαχη αλλά και αστυνομική έκδοση του 008 αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα.» Επιπλέον φωτισμός έχει προστεθεί στο μπροστινό μέρος, ενώ ένα πολυβόλο έχει τοποθετηθεί στην οροφή του οχήματος. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο οδηγός θα έχει τη δυνατότητα να ελέγχει το πολυβόλο, ενώ υπάρχει και επιπλέον αποθηκευτικός χώρος για στρατιωτικό εξοπλισμό στο πίσω μέρος.