Best of: Τα κορυφαία render που είδαμε αυτή την εβδομάδα (photos)


Δείτε πώς μπορεί να είναι η έκδοση παραγωγής του Renault 4EVER Trophy, το επόμενο VW Passat SW, μία 2πορτη sedan BMW σειράς 3, η νέα Rolls Royce Cullinan αλλά και το επόμενο hypercar της Pagani.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 30/10/2022

Οι λάτρεις του αυτοκινήτου ανυπομονούν για νέα, όμορφα, μοντέλα και οι αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται σε μια αέναη διαδικασία σχεδιασμού, ανάπτυξης και δοκιμής τους.

Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες διάφορων πρωτότυπων ή ακόμα και οι επίσημες παρουσιάσεις concept cars από τις εταιρείες, δίνουν μια πρώτη ιδέα για το πώς θα είναι τα συγκεκριμένα μοντέλα όταν θα φτάσουν στο στάδιο της τελικής παραγωγής.

Μέχρι τότε, ωστόσο, αναλαμβάνουν δράση οι ταλαντούχοι σχεδιαστές που βρίσκονται στο διαδίκτυο. Έχοντας το πλεονέκτημα της πλήρους ελευθερίας, μιας και δεν τους νοιάζει να «υπηρετήσουν» καμία από τις προϋποθέσεις που μπορεί να θέτουν διάφορα άλλα τμήματα (όπως για παράδειγμα το τμήμα αεροδυναμικής), παρουσιάζουν τις δικές τους σχεδιαστικές προτάσεις (renderings). Σάς παρουσιάζουμε τις πιο ενδιαφέρουσες που συναντήσαμε την εβδομάδα που ολοκληρώνεται σήμερα.

RENAULT 4

Η Renault παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τη μοντέρνα, ηλεκτρική εκδοχή του θρυλικού Renault 4, με τη μορφή του concept car Renault 4EVER Trophy. Φυσικά το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε έχει τις αναμενόμενες σχεδιαστικές ιδιαιτερότητες που δε θα περάσουν στο μοντέλο παραγωγής. Πώς θα μπορούσε να είναι αυτό; Ο λογαριασμός jmkz1 στο Twitter παρουσιάζει τη δική του εκδοχή.

BMW 3 SEDAN

Δίθυρες εκδόσεις sedan μοντέλων δεν υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, αλλά οι σχεδιαστές του kolesa.ru αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους, πάνω στη σειρά 3 της BMW. Αν και παραδέχονται ότι το αποτέλεσμα μοιάζει με coupe έκδοση, υποστηρίζουν ότι υπάρχουν σαφείς διαφορές, κυρίως στη σχεδίαση της οροφής.

VOLKSWAGEN PASSAT SW

Πριν από περίπου 10 μέρες, ένα Volkswagen Passat station wagon επόμενης γενιάς εθεάθη να κυκλοφορεί στη Γερμανία με ελάχιστο καμουφλάζ. Πριν φτάσει στο στάδιο της παραγωγής και της παρουσίασης, πιθανότατα το 2023 και πάλι οι designers του kolesa.ru ανέλαβαν να μας παρουσιάσουν την τελική μορφή που θα μπορούσε να έχει.

PAGANI ZINGERJERA

Η Pagani αποκάλυψε τον περασμένο Σεπτέμβριο τη νέα Utopia, η οποία θα διαδεχθεί την Huayra. Ωστόσο, δύο ανεξάρτητοι σχεδιαστές, οι spdesignsest και Billy Taymiya, δημιούργησαν μια νέα πρόταση για το απερχόμενο Huayra. Ονόμασαν το μοντέλο τους Zingerjera και μάλιστα παρουσίασαν δύο εκδοχές του, που διαφοροποιούνται στο χρώμα του αμαξώματος και των ζαντών αλουμινίου. Αμφότερα διαθέτουν πολλά αεροδυναμικά εξαρτήματα από ανθρακονήματα και μαύρο δερμάτινο εσωτερικό.

ROLLS-ROYCE CULLINAN

Η παρουσίαση της Rolls-Royce Spectre, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου της εταιρείας, «άνοιξε» την όρεξη σε διάφορους σχεδιαστές να οραματιστούν το πώς θα μπορούσαν να είναι οι επόμενες γενιές των άλλων μοντέλων της. Ο σχεδιαστής Ildar παρουσίασε τη δική του εκδοχή της Rolls-Royce Cullinan, που πιστεύει ότι θα αποκαλυφθεί το 2025. Η αλήθεια είναι ότι το τρέχον μοντέλο παρουσιάστηκε το 2018 και δύσκολα θα «αντέξει» ως τότε.