Best Of: Τα κορυφαία render που είδαμε αυτή την εβδομάδα (photos)


Από το «πάντρεμα» της Toyota GR86 με το Land Cruiser και την αναβίωση της πρώτης Porsche, μέχρι το φουλ «αγριεμένο» Mazda MX-5 Miata.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 22/1/2023

Κυριακή απόγευμα και το caranddriver.gr, πιστό στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο ραντεβού του, σας παρουσιάζει… τα αυτοκίνητα του (άμεσου) μέλλοντος.

Εντάξει, για να μιλήσουμε πιο σοβαρά, επιλέγουμε και μοιραζόμαστε μαζί σας τις δημιουργίες των ανεξάρτητων σχεδιαστών του διαδικτύου, που λειτουργώντας χωρίς να έχουν κανέναν πάνω από το κεφάλι τους, οραματίζονται ολοκαίνουρια μοντέλα ή βελτιώσεις αρκετών από τα υπάρχοντα.

Έχοντας ως «όπλα», για τα renderings τους, τα σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας, δημιουργούν σχέδια που αρκετές φορές θα μπορούσαν να φτάσουν σε τελική παραγωγή από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Κάποιες, ελάχιστες φορές, συμβαίνει. Πάμε να τα δούμε!

Toyota GR86 Cruiser

Μία από τις απολαυστικές δημιουργίες της Gazoo Racing είναι η Toyota GR86, που πριν από λίγους μήνες ήρθε και στην Ελλάδα. Με ισχύ 235 PS, μπορεί να μην είναι supercar, αλλά κινείται εξαιρετικά γρήγορα, όπως έδειξε πρόσφατα στο Nurburgring.

Από την άλλη πλευρά, το Toyota Land Cruiser είναι ένα εντυπωσιακό SUV, με εξαιρετικές δυνατότητες εντός και εκτός δρόμου. Τι συμβαίνει, όμως, όταν αυτά τα δύο «παντρευτούν»; Μη… γελάτε, γιατί ο designer Sugar Design θα σας μαλώσει, μιας και εμπνεύστηκε τη σχετική δημιουργία. Και όπως μπορείτε να δείτε στις φωτό, το «Toyota GR86 Cruiser», το «χοντρό κουνελάκι» σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πανέμορφο.

Mazda MX-5 Miata

Το Mazda MX-5 Miata είναι ένα αγαπημένο αυτοκίνητο που οι κάτοχοί του δεν το αποχωρίζονται, ακόμα και αν καταστραφεί από πυρκαγιά. Πρόσφατα οι Ιάπωνες παρουσίασαν την αναβαθμισμένη του έκδοση για το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ πριν από λίγες ώρες, ο σχεδιαστής PistonZero παρουσίασε τη δική του εκδοχή.

Οραματίστηκε την έκδοση του 1995, ένα από τα αγαπημένα του αυτοκίνητα όλων των εποχών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και αποφάσισε να του δώσει μια «αγριεμένη» όψη. Αρκετά από τα σχεδιαστικά στοιχεία που του προσάρτησε προέκυψαν από την αντίστοιχη δημιουργία του για το Mazda RX-7, ενώ επιφυλάσσεται για περισσότερους χρωματικούς σχεδιασμούς στο άμεσο μέλλον!

Porsche 356 Hommage

H Porsche 356, που βγήκε στην παραγωγή από το 1948 μέχρι το 1965, θεωρείται ο πρόγονος όλων των μοντέλων της εταιρείας και σίγουρα επηρέασε έντονα την 911. Η γερμανική φίρμα παρουσίασε πρόσφατα την 911 Dakar αποτίοντας φόρο τιμής στην παρουσία της στο Paris-Dakar.

Έτσι, ο σχεδιαστής Al Yasid αποφάσισε να οραματιστεί τη δική του «επαναφορά» της ιστορικής 356, εμπλουτίζοντας το σχεδιασμό της με στοιχεία από το εμπρός τμήμα της αγαπημένης του Taycan και «πινελιές» από την 911. Μάλιστα, υπόσχεται ότι θα παρουσιάσει και την Speedster έκδοσή της.

Peugeot 508

Γνωρίζουμε ότι η Peugeot ετοιμάζεται να ανανεώσει το 508, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η facelift έκδοση θα παρουσιαστεί εντός του πρώτου 6μήνου του 2023. Αν και ήδη η σχεδιαστική ομάδα του kolesa.ru έχει εμπνευστεί τι μπορεί να περιμένουμε, επανήλθε με νέα πρόταση.

Πώς και συνέβη αυτό; Η έμπνευσή τους προήλθε από την παρουσίαση του Inception concept από την γαλλική εταιρεία, πριν από λίγες μέρες. Αν και οι Γάλλοι αναφέρουν ότι σε αυτό θα βασιστούν τα επόμενα ηλεκτρικά τους μοντέλα, οι Ρώσοι αποφάσισαν να εφαρμόσουν τις σχεδιαστικές αρχές στο νέο 508, αν και αυτό θα είναι υβριδικό.