Best of: Τα κορυφαία render που είδαμε αυτή την εβδομάδα (photos-video)


Από το... ιδιαίτερο Audi S1 Hoonitron του Ken Block, μέχρι την off-road έκδοση της νέας Ford Mustang που είναι έτοιμη να "καταπιεί" τα πιο κακοτράχαλα μονοπάτια.

  • 13/11/2022

Πιστοί στο ραντεβού, οι συντάκτες του Car and Driver συγκέντρωσαν και αυτή την εβδομάδα τα πιο ενδιαφέροντα rendering που συνάντησαν στις ατελείωτες βόλτες που πραγματοποιούν καθημερινά στο Διαδίκτυο και σας τα παρουσιάζουν.

Φυσικά, αναφερόμαστε στις ψηφιακές δημιουργίες ανεξάρτητων σχεδιαστών που έχοντας ως «όπλα» τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, δίνουν εικόνα σε σχέδια που συλλαμβάνει η αστείρευτη φαντασία τους. Πάμε να δούμε ποια κέρδισαν το ενδιαφέρον μας τις τελευταίες ημέρες.

FLas Vegas GP

Αυτή τη φορά δεν θα ξεκινήσουμε με αυτοκίνητα. Θα ταξιδέψουμε στο μέλλον και συγκεκριμένα στο Grand Prix του Las Vegas το οποίο θα βρίσκεται στο καλεντάρι του 2023 και τις τελευταίες ημέρες έχει βρεθεί στο επίκεντρο λόγω των υψηλών τιμών των εισιτηρίων.

Όπως μάθαμε από τους διοργανωτές ένα από τα highlights της πίστας θα είναι η κερκίδα που θα στηθεί μπροστά από το διάσημο συντριβάνι του Bellagiο. Πρόσβαση θα έχουν μόνο οι πελάτες του ξενοδοχείου ενώ όσοι αποκτήσουν τα συγκεκριμένα πακέτα διαμονής θα έχουν μπορούν να εισέλθουν και στα paddock. Οι τιμές του πακέτου δεν έχουν ανακοινωθεί αλλά καλύτερα να μην τις μάθουμε ποτέ.

Subaru WRX STI 22B

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω στη δεκαετία του ’90 πέφτουμε πάνω σε μια σημαντική εποχή στην αγωνιστική ιστορία της Subaru η οποία κατάφερε για τρεις σερί χρονιές (95, 96, 97) να κερδίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών του WRC με το Impreza, σπάζοντας την παντοδυναμία της Toyota Celica.

Για να το γιορτάσει η Subaru Tecnica International προχώρησε το 1998 στην κατασκευή του 22B STI όπου η παραγωγή σταμάτησε στις 400 μονάδες. Ο σχεδιαστής Marouane Bembli(The Sketch Monkey) ως μεγάλος «STI» fan αποφάσισε να δημιουργήσει ένα σύγχρονο 22B πατώντας πάνω στις γραμμές του WRX. Φυσικά την αποκάλυψη τη συνόδευσε με video όπου παρουσιάζει όλη τη διαδικασία της ψηφιακής μεταμόρφωσης.

Ford Mustang Raptor R

H αποκάλυψη της 7ης γενιάς της Ford Mustang πυροδότησε τη φαντασία των designers και είδαμε μια σειρά από rendering που την απεικονίζουν σε διαφορετικές εκδοχές. Καμία, όμως, από αυτές δεν επικεντρώθηκε σε μια off-road πρόταση, αξιοποιώντας τα μοναδικά στοιχεία του Ford F-150 Raptor R.

Η ιδέα ανήκει στον σχεδιαστή Oscar Vargas (wb.artist20) ο οποίος συνέλαβε και υλοποίησε αυτό το ξεχωριστό σχέδιο. Η απόσταση από το έδαφος αυξήθηκε, οι τροχοί μεγάλωσαν, το μαύρο «Ford» ενσωματώθηκε στη γρίλια και ιδού το εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Audi SHoonitron

Πριν από λίγες εβδομάδες ο Ken Block ανέβασε το πρώτο επεισόδιο της σειράς Electrikhana όπου συνεχίζει να κάνει τα... δικά του αυτή τη φορά όμως μέσα από ένα αμιγώς ηλεκτρικό Audi με δύναμη 1.400 PS.

Προφανώς μια τόσο ιδιαίτερη κατασκευή δεν αφήνει πολλά περιθώρια για περαιτέρω πειράγματα από τους designers. Λάθος! Ο σχεδιαστής LNCLN_WRKS αποφάσισε να ασχοληθεί με το νέο όπλο του Ken Block και να το μετατρέψει ένα μικρό αυτοκινητάκι όπου κάθε μπαμπάς θα ήθελε να το δει στα χέρια του παιδιού του.

Lotus 78

Κλείνουμε τη στήλη αυτής της εβδομάδας με ακόμα μία τρελή έμπνευση. Ναι, είναι rendering και ο δημιουργός της πρότασης, ο σχεδιαστής Alex Bowen, το αποκαλεί Carchitecture.

Τι έκανε; Σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει ένα εμβληματικό μονοθέσιο της Formula 1, όπως είναι η Lotus 78 με την οποία ο Mario Andretti κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1978, ως διακοσμητικό εσωτερικού χώρου. Και επειδή ένα μονοθέσιο όπως και να το κάνουμε χρειάζεται χώρο, το κρέμασε ανάποδα στην οροφή του δωματίου και έτσι... ούτε γάτα ούτε ζημιά!