Best of: Τα κορυφαία render που είδαμε αυτή την εβδομάδα (photos-video)


«Γνωρίστε» το Toyota GR Prius, αλλά και πώς θα μπορούσε να είναι το νέο FIAT Uno και η πολυαναμενόμενη ηλεκτρική Porsche Macan.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 20/11/2022

Αυτή την εβδομάδα υπήρξαν αρκετές παρουσιάσεις νέων μοντέλων, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις, η επιθυμία για κάτι καινούριο εξακολουθεί να υπάρχει.

Έτσι, για άλλη μια Κυριακή, σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα renderings που συναντήσαμε τις τελευταίες 7 ημέρες στο διαδίκτυο.

Οι προτάσεις των ανεξάρτητων σχεδιαστών δεν αντιπροσωπεύουν, ασφαλώς, τις σκέψεις των designer των αυτοκινητοβιομηχανιών για την τελική μορφή των επερχόμενων μοντέλων τους. Ωστόσο, αρκετές φορές, αυτά που οραματίζονται, δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα.

Toyota GR Prius

Καλά-καλά δεν πρόλαβε να παρουσιαστεί το νέο Toyota Prius και η εμφάνισή του ενέπνευσε τους σχεδιαστές του διαδικτύου. Η πιο κομψή, πιο σπορ σχεδίαση έχει κάνει πολλούς να αναρωτιούνται πώς θα μπορούσε να μοιάζει μια πραγματική έκδοση επιδόσεων του μοντέλου.

Μάλιστα, υπήρξαν δύο «προτάσεις» για ένα μελλοντικό GR Prius. Ο X-Tomi Design οραματίζεται το υβριδικό hatchback με ορισμένα στυλιστικά στοιχεία από το GR86, αλλά διατηρεί το βασικό αμάξωμα αναλλοίωτο σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο δε λείπουν και στοιχεία από την GR Corolla, όπως οι ζάντες, τα φρένα και οι εμπρός αεραγωγοί στα φτερά.

Από την πλευρά του, ο σχεδιασμός του Theottle στην ουσία δημιουργεί ένα GR Prius το οποίο έχει ως βάση το Prius, αλλά πάνω του εφαρμόζεται ένα πλήρες κιτ αμαξώματος από το GR Corolla. Επιλέξτε εσείς ποιο σας αρέσει περισσότερο.

Porsche Macan

Η ηλεκτρική έκδοση της Porsche Macan ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί εδώ και αρκετό καιρό, αλλά έχει καθυστερήσει λόγω ζητημάτων με το λογισμικό και δεν αποκλείεται να αποκαλυφθεί όχι νωρίτερα από το 2024.

Ωστόσο, στο kolesa.ru φαίνεται ότι «βαρέθηκαν» να περιμένουν και με αφορμή τις αρκετές κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει, σε ακόμα και σε χιόνια, παρουσίασαν τη δική τους πρόταση για την τελική σχεδίαση του μοντέλου, με αρκετές ιδέες από την Taycan.

FIAT UnoX

Την ώρα που η FIAT ετοιμάζει την επόμενη γενιά του Panda, πολλοί οραματίζονται και την αναγέννηση του «θρυλικού» Uno. Ο Βραζιλιάνος σχεδιαστής Kleber Silva της KDesign AG παρουσιάζει τη δική του πρόταση για το FIAT Uno της επόμενης γενιάς.

Όπως τονίζει, είναι βασισμένο στο Jeep Avenger και πρόσθεσε κάποια στοιχεία από τo concept car Centoventi που παρουσιάστηκε το 2019 και θα αποτελέσει τη βάση για το νέο Panda.

Pontiac GTO

Μπορεί η Pontiac να μην υπάρχει εδώ και 12 χρόνια ως εταιρεία, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον σχεδιαστή Rain Prisk να οραματιστεί πώς θα μπορούσε να είναι μία Pontiac GTO. «Ξέρω ότι η εταιρεία είναι νεκρή, αλλά η GM ‘ανέστησε’ το Hummer, οπότε γιατί να μην υπάρξει και μία μοναδική GTO;» αναρωτήθηκε στην ανάρτησή του ο Prisk.

Το αποτέλεσμα της πρότασής του φαίνεται ότι μοιάζει με αυτό της σημερινής Camaro, αν και υπάρχουν σαφή σημεία διαφοροποίησης. Αν η Pontiac αναβιώσει ως φίρμα, η έμπνευσή του θα μπορούσε να αποτελέσει έναν οδηγό.

Mitsubishi Eclipse

Το 1989 γνωρίσαμε τo Mitsubishi Eclipse ως ένα sport coupe μοντέλο. Πέρασαν τέσσερις γενιές πριν σταματήσει η παραγωγή του το 2011. Το 2017, το όνομα Eclipse επανεμφανίστηκε στη γκάμα της ιαπωνικής μάρκας, αλλά ως SUV.

Οι «δαιμόνιοι» σχεδιαστές του kolesa.ru εμπνεύστηκαν πώς θα μπορούσε να μοιάζει στην περίπτωση που διατηρούσε την αρχική του μορφή. Λαμβάνοντας υπόψιν τη συμμετοχή της Mitsubishi στη συμμαχία με τη Renault και τη Nissan, εμπνεύστηκαν αρκετά από το Nissan Z, θεωρώντας ότι θα μπορούσε να «πατήσει» στην ίδια πλατφόρμα.