Best Of: Τα κορυφαία render που είδαμε αυτή την εβδομάδα (photos)


Η ανασχεδιασμένη, νέα γενιά του Peugeot 508, ένα... «φτιαγμένο» Tesla Cybertruck, μία restomod Chevrolet Monte Carlo και η wagon έκδοση του Genesis GV70 πρωταγωνιστούν στις κορυφαίες επιλογές render αυτής της εβδομάδας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 27/11/2022

Τα renders αποτελούν το αποτέλεσμα της έμπνευσης και της καλλιτεχνικής φλέβας των επίδοξων σχεδιαστών, που παίρνουν έναυσμα από πολλά νέα ή παλιότερα μοντέλα, ή ακόμα και αυτοκίνητα που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα.

Οι σχεδιαστές ακολουθούν τη δική τους γραμμή πλεύσης, όσον αφορά τον τρόπο που παρουσιάζουν τα επανασχεδιασμένα δημοφιλή μοντέλα, όμως αυτό δεν αποτελεί τον τρόπο σκέψης των σχεδιαστών των μεγάλων εταιρειών, των πρωταγωνιστών της αυτοκίνησης. Πολλοί κατασκευαστές όμως δείχνουν να εμπνέονται από αυτά, ή απλά, οι εν λόγω σχεδιαστές κάνουν εξαιρετικά εύστοχες προβλέψεις.

Έτσι, για ακόμα μία Κυριακή, παρουσιάζουμε τις κορυφαίες επιλογές rendering που συναντήσαμε την τελευταία εβδομάδα. 

Peugeot 508

Το Peugeot 508 αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2010, όταν κατέφτασε στη Γενεύη για να αντικαταστήσει όχι ένα, αλλά δύο μοντέλα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ταυτόχρονα: Το 407 και το 607. Οι σχεδιαστές του ρωσικού μέσου kolesa.ru, εμπνέονται τώρα από τις πρόσφατες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν την προηγούμενη εβδομάδα, και επαναπροσδιορίζει το δημοφιλές μοντέλο, πριν αποκαλυφθεί η τρίτη του γενιά.

Κάθετα φώτα LED προσφέρουν ένα σύγχρονο λουκ, με την εμφάνιση της γρίλιας να είναι εντελώς επανασχεδιασμένη, πιθανώς ακολουθώντας τη φιλοσοφία εκείνης του νέου Peugeot 408. Το πίσω μέρος έχει δεχτεί έναν νέο προφυλακτήρα, ενώ και το καινούργιο λογότυπο της εταιρείας έχει τοποθετηθεί.

Tesla Cybertruck

Το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla έχει δεχθεί πάνω από 1,6 εκατομμύρια παραγγελίες, πριν καν ξεκινήσει η παραγωγή του. Το Cybertruck, όπως και η Tesla, έχουν υπάρξει αντικείμενο συζήτησης πολλές φορές, κυριώς επειδή ο CEO της εταιρείας, Elon Musk, έχει υποσχεθεί πολλάκις την κυκλοφορία του pick-up EV.

Κι όμως, ο ανεξάρτητος σχεδιαστής και Creative Designer των Chrysler, Jeep, Fiat, Ram και Dodge, @mo_ismail_aoun_, συνεχίζει να πιστεύει στο συγκεκριμένο όχημα, και το μετατρέπει σε off-road όχημα με χαρακτήρα safari

1988 Chevrolet Monte Carlo SS

Ένα άκρως vintage όχημα πλασάρεται στην τρίτη θέση της λίστας, τόσο λόγω της ιστορίας του, αλλά και των εκτυφλωτικών, χρυσών τροχών που φέρει. Λόγος για ένα διθέσιο Chevrolet Monte Carlo του 1988, επανασχεδιασμένο από τον @412donklife. Οι γιγάντιες ζάντες του και το στυλάτο, διαχρονικό του αμάξωμα, που έχει διατηρηθεί από την κυκλοφορία του οχήματος, κατά τις δεκαετίες του 80' και του 90', το κάνουν ένα πολύ ιδιαίτερο μοντέλο.

Genesis GV70

Η εξηλεκτρισμένη έκδοση του Genesis GV70 βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κοινή θέα στο Los Angeles Motor Show, και πρόκειται πράγματι για ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό ηλεκτρικό SUV. Τώρα, δέχεται τα «μαγικά» της ψηφιακής επεξεργασίας και μεταμορφώνεται σε station wagon, δια χειρός @kelsonik

Ο σχεδιαστής έχει τοποθετήσει μία διαφορετική, μαύρη γρίλια στο μπροστινό μέρος, έχει χαμηλώσει την ανάρτηση του οχήματος και έχει τοποθετήσει νέες ζάντες, με αυτά να είναι αρκετά για να αλλάξουν κατά πολύ την εικόνα του οχήματος.