Best Of: Τα κορυφαία render που είδαμε αυτή την εβδομάδα (photos-video)


Δύο pickup, ένα κλασικό sedan και ένα πολυτλές κάμπριο από τα παλιά, παίρνουν τη θέση τους στη λίστα με τα κορυφαία renders που είδαμε τη βδομάδα που πέρασε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 8/1/2023

Για πρώτη φορά το 2023, η στήλη με τα κορυφαία renders της περασμένης εβδομάδας επιστρέφει, με 4 δημιουργίες που εντυπωσίασαν με το που ξεκίνησε το νέο έτος.

Καλλιτέχνες και σχεδιαστές από διάφορα μέσα του τύπου, ή και ανεξάρτητοι δημιουργοί, οι οποίοι προβάλλουν τη δουλειά τους στα κοινωνικά δίκτυα, έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να σχεδιάσουν τα πιο ευφάνταστα μοντέλα, να προβλέψουν τις επόμενες κυκλοφορίες, ή να εμπνευστούν από θρύλους του παρελθόντος, επαναφέροντάς τους στο σήμερα. 

Αυτήν την εβδομάδα, η λίστα με τα κορυφαία renders υποδέχεται δύο ιδιαίτερα pickup, ένα πολυτελές sedan και ένα κάμπριο που επιστρέφει από τους.. νεκρούς.

Kia Pickup

Τι κι αν η Kia εισήγαγε στην γκάμα της ένα pickup truck; Οι σχεδιαστές της ομάδας SRK Designs πιστεύουν ότι θα έμοιαζε κάπως έτσι. Εμπνευσμένο από το Telluride SUV της εταιρείας, το pickup των Κορεατών θα μπορούσε να λάβει παρόμοια χαρακτηριστικά, όμως είναι σχετικά απίθανο ότι θα παρουσιάζει τόσες πολλές ομοιότητες.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Kia σχεδιάζει ήδη το λανσάρισμα δύο διαφορετικών pickup, τα οποία φυσικά θα είναι πλήρως ηλεκτρικά και θα βασίζονται στην πλατφόρμα E-GMP του ομίλου Hyundai, στον οποίο ανήκει η εταιρεία, ενώ αναμένεται να καταφτάσουν μέχρι το 2027.

Alfa Romeo Tonale Ute

Η Alfa Romeo Tonale έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία που είχε η εταιρεία, όσον αφορά τις πωλήσεις, αποτελώντας το πιο επιτυχημένο μοντέλο της για το 2022, και αυτό που θα τη βοηθήσει να επανέλθει στο επίπεδο που θα ήθελε να είναι, μετά από μερικές σεζόν χαμηλών... πτήσεων.

Ο σχεδιαστής Theottle στο Instagram επαναπροσδιόρισε το μοντέλο, αλλάζοντάς του κατηγορία. Η Tonale δείχνει να έχει δεχτεί επιρροές από το Hyundai Santa Cruz και το Ford Maverick, αποτελώντας όχι τόσο ένα 'Ute', όπως το ονομάζει ο δημιουργός, αλλά την 4θυρη compact pickup εκδοχή της Tonale.

Hyundai Elantra

Στην εποχή των στυλάτων sedan και των πολυτελών ηλεκτρικών, οι σχεδιαστές του ρωσικού μέσου Kolesa.ru ένιωσαν ότι η επόμενη γενιά του Hyundai Elantra δε βρίσκεται πολύ μακριά.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που έχει τις ρίζες του στο 1990, όποτε και πρωτοκυκλοφόρησε, αντικαθιστώντας το Hyundai Stellar. Το μοντέλο γνώρισε την 7η του γενιά το 2020, και είναι ήδη έτοιμο για ριζική ανανέωση.

Οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από τις ελάχιστες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει. Οι μπροστινοί προβολείς και η μάσκα συνολικά έχουν αποκτήσει ένα πολύ πιο λεπτεπίλεπτο και σύγχρονο λουκ, με τον νεοσύστατο «διώροφο» σχεδιασμό της Hyundai να εφαρμόζεται κι εδώ.

Cadillac XLR

Μία βασική ιδιότητα των δημιουργών renders είναι η νοσταλγία. Πολλοί σχεδιαστές εμπνέονται από μοντέλα που έχουν πάψει να υπάρχουν, καθώς η παραγωγή τους διεκόπη πριν πολλά χρόνια. Μία τέτοια περίπτωση είναι κι αυτή της ομάδας σχεδιασμού της GM, General Motors Deisgn.

Οι δημιουργοί χρησιμοποίησαν την Cadillac XLR προκειμένου να επαναπροσδιορίσουν το κάμπριο της εταιρείας, και φαντάστηκαν το πως θα μπορούσε να μοιάζει σήμερα. Η παραγωγή της XLR ολοκληρώθηκε το 2009, μόλις 5 χρόνια μετά την κυκλοφορία της, και αποτέλεσε το τελευταίο κάμπριο μοντέλο της Cadillac, έως και σήμερα. 

Το roadster των Αμερικανών θα μπορούσε να επανέλθει στην γκάμα της εταιρείας, όμως είναι σχετικά απίθανο ότι αυτή θα είναι η τελική του μορφή.