Best Of: Τα κορυφαία render που είδαμε αυτή την εβδομάδα (photos-video)


Ο διάδοχος της Lamborghini Aventador, μία «αλλιώτικη» Ferrari Purosangue, η αναβιωμένη Porsche 356 και η επόμενη γενιά του Audi Q8 πρωταγωνιστούν στη στήλη με τα κορυφαία render αυτής της εβδομάδας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 29/1/2023

Ακόμα μία εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και οι επίδοξοι σχεδιαστές διάφορων διεθνών μέσων, ανεξάρτητοι καλλιτέχνες και αρτίστες του χώρου της αυτοκίνησης έβαλαν τα δυνατά τους προκειμένου να εμπνευστούν από τις νεότερες κυκλοφορίες και να δημιουργήσουν κάτι το διαφορετικό.

Όχι μόνο τα μοντέλα που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, αλλά και αυτά που πρόκειται να έρθουν στους προσεχείς μήνες, ενδέχεται να επιδεχτούν μεταμόρφωσης από τους εν λόγω σχεδιαστές. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτοί είναι εκείνοι, οι οποίοι επηρεάζουν τις εταιρείες να ακολουθήσουν μία συγκεκριμένη τάση ή κατεύθυνση, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού.

Στη σημερινή έκδοση της εβδομαδιαίας στήλης των καλύτερων και κορυφαίων render, ο διάδοχος της Lamborghini Aventador κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά, η Ferrari Purosangue παίρνει μορφή ενός hot-hatch, η αναβιωμένη Porsche 356 κάνει ντεμπούτο μέσω της Porsche 357 και η επόμενη γενιά του Audi Q8 ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο.

Lamborghini Aventador

Η Lamborghini Aventador ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον πολυαναμενόμενο διάδοχό της τον ερχόμενο Μάρτιο, με τις πρώτες εικόνες του εντυπωσιακού μοντέλου να έχουν ήδη κυκλοφορήσει μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικών Δικαιωμάτων, αλλά και με αρκετές κατασκοπευτικές φωτογραφίες να έχουν αποκαλυφθεί. Οι σχεδιαστές του ρωσικού μέσου Kolesa.ru μας δίνουν μία πρώτη ολοκληρωμένη γεύση.

Η μάσκα του μοντέλου θυμίζει αρκετά αυτήν της Sian, ενώ και και οι εξατμίσεις στο πάνω μέρος του οχήματος σε σχήμα εξαγώνου, αλλά και τα πίσω φανάρια σε σχήμα «Υ» αποδεικνύουν ότι πρόκειται για ένα αληθινό μοντέλο της αυτοκινητοβιομηχανίας από την Μπολόνια.

Ferrari Purosangue

Τι θα λέγατε για μία Ferrari Purosangue με αμάξωμα hot hatch; Ο σχεδιαστής Abimelec Arellano έχει την απάντηση, δίνοντας στο ιταλικό SUV ένα εναλλακτικό λουκ, και μεταμορφώνοντάς το σε ένα hot hatch με τις ιδανικές -για τον ίδιο- αναλογίες.

Ο καλλιτέχνης τροποποίησε ψηφιακά το υβριδικό μοντέλο της Ferrari, προσφέροντάς του μεγαλύτερες εξοχές όσον αφορά τους λασπωτήρες, εσοχές αέρα που μοιάζουν με αυτές της Testarossa, ενώ το όχημα «κάθεται» πιο χαμηλά, και στο πίσω μέρος, η εξάτμιση έχει μεταφερθεί στο κέντρο.

Porsche 357

Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, η Porsche αποκάλυψε την αναβίωση της θρυλικής Porsche 356, μέσω ενός concept car, το Porsche Vision 357. Ο σχεδιαστής Theottle εμπνεύστηκε από αυτό, και φαντάστηκε πως θα ήταν το μοντέλο εάν ποτέ περνούσε στην παραγωγή. 

Μερικές πολύ απλές αλλαγές ήταν αρκετές για να μετατρέψουν την 357 από concept car σε όχημα παραγωγής, όπως για παράδειγμα η αφαίρεση του επετειακού αγωνιστικού livery, η εξομάλυνση των έντονων στυλιστικών χαρακτηριστικών και η προσθήκη προβολέων και πίσω φαναριών.

Audi Q8

Οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του Audi Q8 κυκλοφόρησαν πριν λίγες μέρες, και οι σχεδιαστές του Kolesa.ru έπιασαν αμέσως δουλειά. Χρησιμοποιώντας αυτές ως βάση, οι Ρώσοι έδωσαν τη δική τους οπτική στο πως θα μπορούσε να είναι η νέα γενιά του μοντέλου.

Μία νέα γρίλια έχει προστεθεί στο μπροστινό μέρος, ενώ νέα γραφικά θα προστεθούν στους προβολείς, δίνοντας ένα ανανεωμένο και φρέσκο λουκ. Και ο μπροστινός προφυλακτήρας θα δεχτεί νέα εμφάνιση, ενώ στο πίσω μέρος, τα φανάρια θα έχουν πιο επίπεδη όψη.