Best of: Τα κορυφαία render της εβδομάδας (photos-video)


Από την αγριεμένη BMW XM και την αναβίωση της Ferrari Testarossa, μέχρι την cabrio εκδοχή της Alfa Romeo Tonale.

  • 2/4/2023

Πιστοί στο ραντεβού της Κυριακής, οι συντάκτες του Car and Driver συγκέντρωσαν και αυτή την εβδομάδα τα πιο εντυπωσιακά renderings που συνάντησαν στις ατελείωτες βόλτες που πραγματοποιούν καθημερινά στο web και σας τα παρουσιάζουν.

Φυσικά, αναφερόμαστε στις ψηφιακές δημιουργίες ανεξάρτητων σχεδιαστών που έχοντας ως «όπλα» τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, δίνουν εικόνα σε σχέδια που συλλαμβάνει η φαντασία τους.

Πάμε να δούμε ποια κέρδισαν το ενδιαφέρον μας τις τελευταίες ημέρες.

Alfa Romeo Tonale Cabrio

Κάτι περισσότερο από έναν χρόνο πριν, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αναμονής, η Alfa Romeo τράβηξε το κάλυμμα και αποκάλυψε τη δεύτερη SUV πρότασή της μετά την Stelvio, την Tonale. Εκτός από τα δύο υπερυψωμένα αυτοκίνητα οι Ιταλοί προσφέρουν στη γκάμα τους και ένα sedan, την Giulia, ενώ σύντομα θα δούμε και ένα sportscar που θα ενσωματώσει τα γονίδια της φίρμας.

Αν λείπει κάτι τη δεδομένη στιγμή είναι μία πρόταση χωρίς οροφή και ο σχεδιαστής Theottle αποφάσισε να δώσει εικόνα σε αυτό το ενδεχόμενο παρουσιάζοντας την ψηφιακή Alfa Romeo Tonale Cabrio. Για να υλοποιήσει την έμπνευσή του πάτησε πάνω στη βάση μίας BMW 2 Series Convertible (F23) ενώ κατέγραψε όλη τη διαδικασία σε video μέσω του οποίου μπορείτε να δείτε βήμα-βήμα τη μεταμόρφωση.

BMW XM VIPER

Η απόφαση της Μ Division να προχωρήσει στην αποκάλυψη ενός μοντέλου που θα προέρχεται αποκλειστικά από τα σπλάχνα του αγωνιστικού βραχίονα των Βαυαρών άνοιξε την όρεξη των fans. Όχι αδίκως, αφού η τελευταία φορά που η BMW M παρουσίασε μια αποκλειστικά δική της πρόταση ήταν στο τελείωμα της δεκαετίας του 70’ με την εμβληματική Μ1.

Η παρουσίαση της BMW XM, κρίνοντας κανείς από τα σχόλια που «έπαιξαν» στα social media, δεν ικανοποίησε αυτή την αναμονή και το γεγονός ότι πρόκειται για ακόμα ένα SUV ήταν αρκετό για να απογοητεύσει τους φανατικούς οπαδούς του brand. Μπορεί να σωθεί η κατάσταση με βάση την εικόνα του αυτοκινήτου; Ο σχεδιαστής ildar_project δείχνει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό και χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες του υπολογιστή του κατάφερε να παρέμβει στο μοντέλο και παρουσίασε μία πρόταση που αντικειμενικά κερδίζει τις εντυπώσεις.

Mitsubishi L200

Η αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση της νέας γενιάς του Mitsubishi L200 έχει ξεκινήσει ενώ τις προηγούμενες ημέρες είδαμε μέσα από τον κατασκοπευτικό φακό ένα πρωτότυπο να κάνει δοκιμές στον Αρκτικό Κύκλο, το οποίο όμως είχε το αμάξωμα της τρέχουσας έκδοσης.

Λίγες ημέρες αργότερα στο Bangkok International Motor Show παρουσιάστηκε το XRT Concept το οποίο ουσιαστικά αποτελεί ένα teaser της έκτης γενιάς του L200 αφού πολλά στοιχεία του θα μετακομίσουν στη νέα πρόταση. Οι σχεδιαστές του kolesa.ru δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια, μάζεψαν όλα τα δεδομένα και προσπάθησαν να αποτυπώσουν την εικόνα του επερχόμενου μοντέλου, έτσι όπως οι ίδιοι πιστεύουν ότι θα μοιάζει.

Ferrari Testarossa

Τα περιορισμένης παραγωγής σύγχρονα hypercars τα οποία έχουν πατήσει πάνω σε εμβληματικά μοντέλα, τραβάνε πάντα τα βλέμματα ενώ την ίδια στιγμή οι συλλέκτες στήνουν ουρά για τα να αποκτήσουν. Δύο κλασικά παραδείγματα είναι οι περιπτώσεις των Lamborghini Countach LPI 800-4 και Bugatti Centodieci. Κάτι αντίστοιχο θέλησα να πράξει και ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Marco Maltese ο οποίος εμπνεύστηκε από την Ferrari Testarossa που παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1984 και μέχρι το 1992, όπου ολοκληρώθηκε η παραγωγή της, είχαν βγει στους δρόμους συνολικά 7.100 αντίγραφα.

Η μεταφορά της μοναδικής σχεδιαστικής της γραμμής στο σήμερα, με το μακρύ μπροστινό μέρος και το κοντό πίσω, ανέβασε το επίπεδο δυσκολίας για τον σχεδιαστή, ωστόσο στο τέλος κατάφερε να παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα το οποίο είναι ικανό να βάλει σε σκέψεις τους ανθρώπους από το Μαρανέλο.