Best Seller στην κατηγορία μικρών πολυμορφικών στην Ευρώπη το νέο Ford B-MAX


Απέσπασε μερίδιο 15,3% το 1ο τρίμηνο του 2013, με πάνω πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 18.500 οχήματα στην Ευρώπη.

  • 5/6/2013

Μόλις λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του, το νέο Ford B-MAX βρέθηκε το 1ο τρίμηνο του 2013 στην κορυφή του πίνακα πωλήσεων μικρών πολυμορφικών στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία ταξινομήσεων μοντέλων Ford που έδωσε η Polk.

Το Ford B-MAX απέσπασε μερίδιο 15,3% στις πωλήσεις μικρών πολυμορφικών το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς στην Ευρώπη. Στο διάστημα αυτό, η Ford πούλησε 18.500 B-MAX στις 19 παραδοσιακές Ευρωπαϊκές αγορές της. Η παραγωγή του B-MAX ξεκίνησε στα μέσα του 2012, με πλήρη διαθεσιμότητα στην αγορά από το Νοέμβριο.

Το B-MAX ξεπέρασε σε πωλήσεις τα Citroen C3 Picasso, Fiat 500L, Honda Jazz και Opel Meriva το 1ο τρίμηνο του 2013.

Πάνω από τους μισούς πελάτες επέλεξαν τις premium εκδόσεις Titanium, το 75% παρήγγειλε το σύστημα συνδεσιμότητας Ford SYNC με φωνητική ενεργοποίηση, ενώ το 42% επέλεξε το βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost – ‘Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς’ για το 2012.

«Το νέο B-MAX έκανε εκπληκτικό ξεκίνημα σε όλη την Ευρώπη, με πολύ ισχυρή ζήτηση από ιδιώτες πελάτες λιανικής» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης. «Με τη σχεδιαστική φινέτσα, το ευρηματικό σύστημα θυρών και τις έξυπνες τεχνολογίες του, το B-MAX έχει αλλάξει τις προσδοκίες των πελατών από ένα μικρό αυτοκίνητο».

Επίσης, διαθέτει το Easy Access Door System της Ford που προσφέρει απαράμιλλη προσβασιμότητα για επιβάτες και αποσκευές μέσω ενός συνδυασμού παραδοσιακών εμπρός θυρών και πίσω συρόμενων θυρών – με ενσωματωμένες κολώνες. Το B-MAX βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια στα crash test του ανεξάρτητου φορέα δοκιμών Euro NCAP.