Beyond Zero: H νέα οικογένεια μοντέλων της Toyota


Η  Toyota πρόκειται να δημιουργήσει μια νέα οικογένεια μοντέλων τα οποία θα φέρουν τα διακριτικά BZ (Beyond Zero) και μια απλοϊκή αρίθμηση που θα δηλώνει την κατηγοριοποίησή τους.

  • 11/4/2021

Μέχρι σήμερα η Toyota είχε επιλέξει ένα διαφορετικό μονοπάτι για να πορευτεί προς το μέλλον της αυτοκίνησης. Γυρνώντας επιδεικτικά την πλάτη στην ηλεκτροκίνηση, έστρεψε το βλέμμα της στην υβριδοποίηση της γκάμας της καθώς και στην εξέλιξη των περίφημων κυψελών καυσίμου και των όποιων λύσεων μπορεί να προσφέρει το υδρογόνο.

Εν μέρει η επιλογή αυτή  τη δικαίωσε, ωστόσο, οι εξελίξεις στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια ήταν ραγδαίες αναγκάζοντας τους Ιάπωνες να αλλάξουν  ρότα και να αναπτύξουν συνέργειες οι οποίες θα τους οδηγήσουν στον σταδιακό εξηλεκτρισμό της γκάμας του.

Για αρχή, η Toyota πρόκειται να δημιουργήσει μια νέα οικογένεια μοντέλων, η οποία θα διαφοροποιείται σε όλα τα επίπεδα από τις μέχρι σήμερα γνωστές προτάσεις της.

Οι Ιάπωνες έχουν ήδη κατοχυρώσει την ονομασία Beyond Zero την οποία θα φέρουν τα έξι νέα μέλη της ηλεκτροκίνητης οικογένειάς της. Ο λόγος για τα Toyota BZ τα οποία θα ακολουθούνται από έναν αριθμό που θα δηλώνει την κατηγοριοποίησή τους βάσει του μεγέθους τους και το Χ στην περίπτωση που θα έχουμε να κάνουμε με crossover.

Και τα έξι ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα, γνωστή με την κωδική ονομασία e-TNGA, η οποία θα υποστηρίζει δικίνητες αλλά και τετρακίνητες διαμορφώσεις.

Αυτό που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστό είναι το πότε θα έχουμε το πρώτο δείγμα γραφής από τη νέα οικογένεια μοντέλων της Toyota, με τους περισσότερους να τοποθετούν το λανσάρισμά τους μέσα στην επόμενη τριετία.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.