Βγήκε από το νοσοκομείο ο Frank Williams


Ο Sir Frank Williams πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν και θα συνεχίσει την ανάρρωσή του στο σπίτι, όπως ανακοινώθηκε από την ομάδα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 25/12/2020

Ο Sir Frank Williams, o ιδρυτής της ομώνυμης ομάδας της Formula 1, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο είχε εισαχθεί την προηγούμενη εβδομάδα. Η οικογένειά του δεν ανακοίνωσε το παραμικρό για τον λόγο για τον οποίο ο 78χρονος πρώην ιδιοκτήτης και διευθυντής της ομάδας χρειάστηκε νοσηλεία, παρά μόνο ότι η κατάστασή του ήταν σταθερή καθόλη τη διάρκεια παραμονής του στο νοσοκομείο. Τότε, εκπρόσωπος της Williams είχε δηλώσει: «Η ιατρική κατάσταση του Frank είναι προσωπικό θέμα και γι’ αυτό η οικογένεια δεν θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες τώρα. Ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της οικογένειας. Η ομάδα θα εκδώσει νεώτερη ανακοίνωση σε εύθετο χρόνο. Ευχαριστώ».

Τελικά, σε πρόσφατη ανακοίνωσή της ανέφερε: «Χαιρόμαστε που θα σας πούμε ότι ο Sir Frank Williams πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και τώρα αναρρώνει στο σπίτι του. Η οικογένεια Williams θα ήθελε να ευχαριστήσει τον καθένα από εσάς για την συμπαράστασή σας κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων στιγμών και να ευχηθεί σε όλους σας Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος».

Θυμίζουμε ότι ο Frank Williams είχε ένα τροχαίο ατύχημα το 1986, στη Γαλλία, στο οποίο τραυματίστηκε σοβαρά και έκτοτε αναγκάστηκε να μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Το 1977 ίδρυσε την ομάδα Formula 1 που φέρει το όνομά του και από την οποία ο ίδιος και η οικογένειά του αποσύρθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, έπειτα από τα πολύ άσχημα αποτελέσματα των τελευταίων ετών στον θεσμό και εξαιτίας της αδυναμίας να βρει χρηματοδότηση που θα έφερνε τη Williams και πάλι στην κορυφή. Υπό την καθοδήγησή του, η ομάδα κέρδισε εννέα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κατασκευαστών και επτά Παγκόσμια Πρωταθλήματα Οδηγών, ενώ το 1999 τού απενεμήθη ο τίτλος του «Sir» για την προσφορά του στη Formula 1.

Διαβάστε, επίσης: Ο Simon Roberts επικεφαλής της Williams στη Formula 1.