«Big Brother» στα φακελάκια για διπλώματα οδήγησης!


Με ένα νέο μηχανογραφικό σύστημα καταγραφής αποτελεσμάτων.

  • 27/8/2014

Στην προσπάθεια για εξάλειψη των φαινομένων χρηματισμού δασκάλων και εξεταστών οδήγησης από υποψήφιους νέους οδηγούς για ευνοϊκή μεταχείριση κατά την εξέταση για χορήγηση διπλώματος οδήγησης, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα έχει ένα νέο "όπλο" στη διάθεσή του.

Πρόκειται για το νέο Μηχανογραφικό Σύστημα Καταγραφής Αποτελεσμάτων των δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς των υποψηφίων οδηγών, εξεταστών και εκπαιδευτών.

Στόχος είναι να εξασφαλισθεί η ποιότητα, η αποδοτικότητα και η διαφάνεια όλων των παραγόντων που συμμετέχουν στις δοκιμασίες αυτές, κάτι που σύμφωνα με τους ανθρώπους του υπουργείου, επιτυγχάνεται με το σύστημα αυτό.

Η απόφαση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλου για την ενεργοποίηση του νέου αυτού συστήματος, υπεγράφη την Τρίτη 26/8.

Πως λειτουργεί το νέο σύστημα

Εφεξής, όλοι οι εξεταστές της χώρας υποχρεούνται σε καθημερινή βάση να καταγράφουν στοιχεία όπως συνολικό αριθμό εξεταζόμενων υποψηφίων οδηγών, συνολικό αριθμό επιτυχόντων, ποσοστό επιτυχίας ανά κατηγορία οχήματος ανά φύλο και κατηγορία ηλικιών εξεταζόμενων υποψηφίων, συνολικό αριθμό και ποσοστό σημείων απόρριψης αποτυχόντων, συνολικό αριθμό εξεταζόμενων ανά εξεταστή και εκπαιδευτή, ποσοστό επιτυχίας και αποτυχίας ανά εκπαιδευτή και εξεταστή κλπ.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλο «...το μέτρο αυτό είναι το πρώτο βήμα σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων στο θέμα της εξέτασης υποψηφίων οδηγών».