Blackwing, το σπορ τμήμα της Cadillac


Η Cadillac αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό τμήμα το οποίο ονομάζεται «Blackwing» και θα ασχολείται αποκλειστικά με τις εκδόσεις σπορ επιδόσεων των μοντέλων της.

  • 16/4/2020

Στο πρότυπο των BMW και Mercedes-Benz, τα στελέχη της Cadillac αποφάσισαν να συστήσουν ένα χωριστό παρακλάδι εντός της εταιρείας το οποίο θα έχει σχετική αυτονομία και θα ασχολείται αποκλειστικά με τη δημιουργία οχημάτων σπορ επιδόσεων. Η ονομασία του είναι «Blackwing» και τα πρώτα μοντέλα που θα δημιουργήσουν θα είναι η CT4-V και CT5-V, με V6 και V8 κινητήρες, αντίστοιχα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα «Blackwing» χρησιμοποιείται από την Cadillac καθώς είχε υιοθετηθεί ως προσδιορισμός για τον κινητήρα της έκδοσης CT6-V στο τετράθυρο CT6. Όμως, πλέον, θα αφορά σε πολλά περισσότερα, καθώς οι μηχανικοί που θα στελεχώνουν το συγκεκριμένο τμήμα θα εξελίσσουν και θα δημιουργούν κάθε τμήμα του αυτοκινήτου (πλαίσιο, αναρτήσεις, κ.λπ.) και όχι μόνο τον κινητήρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, η Blackwing CT4-V θα έχει τρίλιτρο V6 biturbo κινητήρα και η Blackwing CT5-V τον χωρητικότητας 6,2 λίτρων V8 κινητήρα με μηχανικό υπερσυμπιεστή, ο οποίος θα αποδίδει μέγιστη ισχύ  650 PS. Οι δύο εκδόσεις θα διατίθενται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο (δέκα σχέσεων στην περίπτωση της CT5-V) και η κίνηση θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα. Οι πωλήσεις των δύο σπορ εκδόσεων θα αρχίσουν εντός της χρονιάς στις ΗΠΑ.

Διαβάστε, επίσης: Η Cadillac Escalade της Lexani αποδεικνύει πως τελικά το μέγεθος μετράει.