BMW 8 Gran Coupe: Ακόμα πιο κοντά στην έκδοση παραγωγής


Η BMW συνεχίζει να επιδεικνύει την νέα σειρά 8 και πάλι σε μορφή πρωτότυπου στην έκθεση της Γενεύης, με την επίσημη πρεμιέρα της να προσδιορίζεται προς τα τέλη του έτους.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΒΜW
  • 6/3/2018

Στην έκθεση της Γενεύης η ΒΜW επέλεξε να παρουσιάσει την έκδοση Gran Coupe της επερχόμενης σειράς “8” που ετοιμάζει πυρετωδώς για επίσημη παρουσίαση μέσα στο 2018. Πρόκειται για την τρίτη εκδοχή του αυτοκινήτου μετά την απλή κουπέ και την cabrio. 

Πρόκειται για το μοντέλο που θα έρθει απευθείας αντιμέτωπο με τη νέα Mercedes-AMG GT Coupe και τις γρήγορες εκδόσεις του Audi A7. H σχεδίαση του μοντέλου όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες είναι ιδιαίτερα κομψή και αρκετά εκλεπτυσμένη, με έντονο το σπορτίφ στοιχείο.

Στο πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στη Γενεύη βλέπουμε ένα ιδιαίτερα δυναμικό σχήμα που βγάζει έντονη μια αίσθηση πολυτέλειας. Οι αναλογίες της επίσης με το μακρύ μεταξόνιο και το τυπικό για σπορ μοντέλο της BMW μακρύ καπό, δημιουργούν ένα ξεχωριστό σχήματα. 

Τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, η πανέμορφη χαμηλή γρίλια και το όμορφο τελείωμα στο πίσω μέρος δημιουργούν ένα όχημα που γράφει μία από τις πιο όμορφες σχεδιαστικές σελίδες στην ιστορία της ΒΜW. Mάλιστα στο συγκεκριμένο πρωτότυπο οι λεπτομέρειες από "χρυσό" όπως στις ζάντες ή τις απολήξεις της εξάτμισης δίνουν έναν ακόμα πιο ξεχωριστό τόνο στην όλη κατασκευή.

Η BMW έχει κάνει σημαντική προσπάθεια ώστε να κρατηθεί το βάρος χαμηλά, όχι μόνο μέσω του πλαισίου που θα χρησιμοποιεί η σειρά 8, αλλά και χάρη στην χρήση ελαφρών συνθετικών υλικών όπως η οροφή και οι προφυλακτήρες που είναι κατασκευασμενοι από ανθρακονήματα.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, δεν υπάρχουν ακόμα ακριβείς πληροφορίες, αν και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξει κορυφαία σπορ έκδοση, με τα χαρακτηριστικά "Μ" και το λιγότερο 600 ίππους σε απόδοση. Για επιβεβαίωση όλων αυτών πάντως θα πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμη, ενώ όσοι βιάζονται θα πρέπει να έχουν ήδη ξεκινήσει την αποταμίευση των 150.000 ευρώ που θα κοστίζει η βασική του έκδοση.