BMW 8 Series Gran Coupe: Πρώτη εικόνα από την τετράθυρη 8άρα


Το δεύτερο μοντέλο που συμπληρώνει την νέα σειρά 8 της BMW και έρχεται απέναντι κυρίως στην Porche Panamera αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στον Ιούνιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΊΟ
  • 4/5/2019

Αν και κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό στο Διαδίκτυο σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες, η BMW δίνει στην δημοσιότητα την πρώτη επίσημη φωτογραφία-teaser για την επερχόμενη τετράθυρη έκδοση της σειράς 8.

Η 8 Gran Clupe όπως θα ονομάζεται είναι σχεδόν έτοιμη και θα παρουσιαστεί στο event ΒΜW NextGen που θα γίνει τον Ιούνιο στο Μόναχο.

Από την φωτογραφία που παραθέτουμε βλέπουμε την γνώριμη σιλουέτα της coupe μέχρι την μεσαία κολόνα, ενώ από εκεί και πέρα υπάρχει μία επιμήκυνση της οροφής, για να χωρέσουν και οι δύο έξτρα πόρτες, χωρίς όμως να χάνεται και πάλι η coupe αισθητική. Το τελείωμα της οροφής στο πίσω μέρος είναι προφανώς και το πιο έντονο σημείο διαφοροποίησης αν και όπως όλα δείχνουν το πίσω μέρος θα είναι όμοιο με την δίθυρη.

Στο εσωτερικό δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις σε ότι αφορά την εικόνα του ταμπλό και τον παρεχόμενο εξοπλισμό, ενώ σίγουρα θα υπάρχει περισσότερος διαθέσιμος χώρος για τους 2 πίσω επιβάτες. Οι κινητήρες θα είναι οι ίδιοι που υπάρχουν στην γκάμα της coupe με πιο προσιτή επιλογή για την χώρα μας αυτή με τον diesel κινητήρα.

Στην εκδήλωση που θα γίνει στο Μόναχο από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου δεν αποκλείεται να κάνει την εμφάνισή της, έστω και σε μορφή πρωτοτύπου και η πολυαναμενόμενη έκδοση με τα χαρακτηριστικά M και τον κινητήρα της M5 και απόδοση κοντά στα 650 άλογα. Eν αναμονή λοιπόν.