ΒΜW: Δύσκολα θα υπάρξει M1, πιο πιθανή η X7 M


Τα μοντέλα της M Division θα πρέπει να είναι επιτυχημένα σε ολόκληρο τον κόσμο και στη BMW δεν παίρνουν όρκο ως προς αυτό για μια ενδεχόμενη Μ1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/6/2019

Η BMW πρόσφατα παρουσίασε τη νέα, προσθιοκίνητη γενιά της σειράς 1 και αμέσως άρχισαν να κυκλοφορούν οι φήμες μιας πιθανή Μ1. Η οποία απουσίαζε και από τις δύο προηγούμενες γενιές του εισαγωγικού μοντέλο της μάρκας.

Όσοι πάντως θεωρούσαν βέβαιη μια M1, με την ευκαιρία της σημαντικής αλλαγής με την εγκατάλειψη της πίσω κίνησης, μάλλον θα απογοητευθούν για ακόμα μια φορά. Και αυτό γιατί ένα πραγματικό hot hatch με τα σήματα της M Division της εταιρείας του Μονάχου δεν προβλέπεται ούτε τώρα.

Ο λόγος δεν είναι φυσικά η αδυναμία της BMW να εξελίξει ένα τέτοιο μοντέλο, αλλά η φιλοσοφία πίσω από τα μοντέλα Μ, τα οποία πρέπει να έχουν διεθνή απήχηση και ενδιαφέρον. Και αυτό σύμφωνα με τον επικεφαλής της μάρκας Carsten Pries δεν ισχύει σε ότι αφορά τη σειρά 1, καθώς μια M1 θα ήταν ιδιαίτερα ακριβή και η απάντηση στο ανά μια τέτοια κίνηση θα είχε οικονομικά νόημα δεν είναι ξεκάθαρη.

Έτσι και εκτός απροόπτου η Μ135i xDrive, με του 306 PS από 2.000 cc, θα παραμείνει και στο μέλλον η top εκδοχή της σειράς 1. Από την άλλη ο Pries δεν απέκλεισε την παρουσίαση μια X7 M, καθώς θεωρεί πως το μέγεθός της δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία ενός πραγματικά σπορ μοντέλου. Άλλωστε όπως είπε εμείς στην Ευρώπη τη θεωρούμε τεράστια. Σε άλλα μέρη του κόσμου είναι «κανονική».