BMW: Εορτασμός των 50 ετών της M με ειδικό livery για την BMW M4 GT3


Η BMW γιορτάζει την 50η επέτειο από την ίδρυση του τμήματος Μ με ειδικό χρωματισμό στην BMW M4 GT3 για τον 24ωρο αγώνα του Nurburgring.

  • 6/5/2022

Το 1972 ιδρύθηκε το τμήμα Μ της BMW, που πάντα ήταν και παραμένει συνυφασμένο με τις υψηλές αποδόσεις, και σε μεγάλο βαθμό με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο Jochen Neerpasch ηγήθηκε του τμήματος στην αρχή, που τότε είχε στόχο να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες σε αγωνιστικούς κινητήρες αλλά και αυτοκίνητα.

Η BMW Motorsport γιγαντώθηκε με την 3.0 CSL, και είναι αυτήν την κληρονομιά που θέλει να τιμήσει η βαυαρική εταιρεία, με το παρόν του αγωνιστικού της τμήματος.

Ο λόγος για το ειδικό livery της BMW M4 GT3, του νέου αγωνιστικού αυτοκινήτου της εταιρείας, που έκανε ντεμπούτο φέτος, και θα αγωνιστεί στις 24 ώρες του Nurburgring, το διήμερο 28-29 Μαΐου.

Στο τιμόνι του τρικολόρε αυτοκινήτου (σε λευκό, μπλε και κόκκινο, τα χρώμα της M), θα βρεθούν οι Jesse Krohn, Jens Klingman, Alex Sims και Niklas Krutten.

«Το Nürburgring και ο 24ωρος αγώνας εκεί είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την 50χρονη ιστορία της BMW M», δήλωσε ο Franciscus van Meel, Διευθύνων Σύμβουλος της BMW M. «Το γεγονός ότι η Schubert Motorsport BMW M4 GT3 ξεκινά αυτόν τον αγώνα με μια ιδιαίτερη ζωντάνια στην επετειακή μας χρονιά υπογραμμίζει αυτή τη στενή σχέση. Η σχεδίαση, η οποία ενσωματώνει τα παραδοσιακά μας χρώματα BMW M με πολύ μοντέρνο τρόπο, φαίνεται φανταστική. Ανυπομονούμε να δούμε την BMW M4 GT3 στο Nordschleife.”