BMW i3 Urban Suite: Από το σαλόνι σας στον δρόμο


Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον concept πάνω στο i3 θα παρουσιάσει στην φετινή CES στο Las Vegas η BMW, το οποίο μάλιστα θα είναι διαθέσιμο για να μεταφέρει ανθρώπους στην πολη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/12/2019

Στις αρχές Ιανουαρίου γίνεται στο Las Vegas η CES 2020, η μεγαλύτερη ετήσια έκθεση ηλεκτρονικών στον κόσμο. Σ' αυτή την έκθεση οι αυτοκινητοβιομηχανίες δίνουν όλο και πιο έντονα το παρών, καθώς αποτελεί σημείο συνάντησης του σήμερα με το αύριο στην αυτοκίνηση.

Για φέτος η BMW, μεταξύ άλλων, έχει ετοιμάσει και μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα. Πρόκειται για το i3 Urban Suite, μία εντελώς διαφορετική πρόταση για τις αστικές μετακινήσεις.

Όπως φαίνεται και από το όνομά του, δεν πρόκειται για ένα κλασικό αυτοκίνητο, εκτός βέβαια από το ότι -ακόμα- χρειάζεται οδηγό, αλλά για μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση για το πως μπορεί να σχεδιαστεί το σαλόνι ενός αυτοκινήτου. Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες ουσιαστικά πρόκειται για ένα μικρό καθιστικό, μέσα στο οποίο σύμφωνα με την BMW ο επιβάτης μπορεί να περάσει άνετα και ευχάριστα την ώρα του μέχρι να φθάσει στον προορισμό του.

Η θέση του οδηγού και το κάθισμα είναι τα ίδια με το στάνταρ i3 όπως και  μηχανικά μέρη του ηλεκτροκίνητου μοντέλου. Στο σαλόνι χρησιμοποιούνται σε μεγάλη έκταση ανακυκλώσιμα υλικά. Στην πράξη αποτελεί μια πρόταση για το πως στο μέλλον η μετακίνηση ενός υψηλού κύρους προσώπου δεν θα απαιτεί μεγάλες λιμουζίνες, αλλά θα επαρκεί το μέγεθος ενός αυτοκινήτου όπως το i3 για να γίνει αυτό και μάλιστα με μεγαλύτερη πολυτέλεια και προφανώς λιγότερους ρύπους.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η ΒΜW για το Las Vegas δεν θα έχει μόνο το εκθεσιακό πρωτότυπο, αλλά παράλληλα θα έχει φέρει αρκετά τέτοια μοντέλα για να κάνουν τις βόλτες τους οι άνθρωποι που θα είναι προσκεκλημένοι της εταιρίας. Χάρη σε ένα ειδικό app που δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί, ο υποψήφιος VIP πελάτης θα καλεί το προσωπικό του i3 και θα μπορεί να επιλέξει την διαδρομή που θέλει απολαμβάνοντας ανέσεις από την σουίτα ενός πεντάστερου ξενοδοχείου.