BMW i4: Ο Βαυαρός ανταγωνιστής του Tesla Model 3


To ηλεκτροκίνητο sedan της BMW -γνωστό και ως i4- πρόκειται να αποτελέσει τον βασικό ανταγωνιστή του Tesla Model 3, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του καριέρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: CAR AND DRIVER
  • 2/7/2019

Μπορεί η Tesla να αιφνιδίασε τους βασικούς ανταγωνιστές της αποκτώντας ένα σαφές τεχνολογικό και εμπορικό προβάδισμα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, ωστόσο, η απάντηση των premium κατασκευαστών της γηραιάς ηπείρου αναμένεται ηχηρή κι αν μη τι άλλο ικανή να δημιουργήσει νέες ισορροπίες.

Μετά, λοιπόν, τη Mercedes-Benz EQC και το Audi e-tron, σειρά έχει η BMW, η οποία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια πρόκειται να λανσάρει το αντίπαλο δέος του Model 3.

Ο λόγος για το BMW i4, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο sport sedan, το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμας της Σειράς 3 και θα προσφέρεται με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυάζοντας τις υψηλές επιδόσεις με τα γνώριμα για μία BMW δυναμικά χαρακτηριστικά.

Η διάθεση του BMW i4 στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2021, ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες η βαυαρική φίρμα ανακοίνωσε ότι το πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας της προχωρά ταχύτερα του αναμενομένου.

Αυτό σημαίνει ότι η BMW θα διαθέτει έως και το 2023 εικοσιπέντε νέα μοντέλα που θα έχουν τη δυνατότητα κίνησης με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, μεταξύ των οποίων και το εντυπωσιακό σε σχεδίαση και προδιαγραφές i4.