BMW iNext: Η έκδοση παραγωγής θα έχει το πρωτοποριακό νέο πλαίσιο


Η έναρξη της παραγωγής του ηλεκτρικού μοντέλου αναμένεται να ξεκινήσει το 2020 και θα είναι ένα σημείο καμπής για την εξέλιξη της εταιρίας στα επόμενα χρόνια.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΒΜW
  • 2/12/2018

Με το iNext που παρουσίασε πριν λίγο καιρό η BMW η Βαυαρική εταιρία σκοπεύει να ανοίξει ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, προχωρώντας πλέον με όλες της τις δυνάμεις στην ηλεκτρική εποχή. Για τον σκοπό αυτό, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα αλλάξει τα πάντα σε ότι αφορά τα πλαίσια και τα μηχανικά μέρη των αυτοκινήτων της εταιρίας, τα οποία θα προσαρμοστούν απόλυτα στα νέα δεδομένα.

Σύμφωνα λοιπόν με επίσημες πληροφορίες από την BMW, το μοντέλο παραγωγής του iNext θα βασίζεται σε μία εντελώς καινουργια πλατφόρμα η οποία θα έχει σχεδιαστεί με στόχο να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο με κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά υβριδικά και βέβαια αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Αυτό θα επιτρέψει στην εταιρία να είναι πιο ευέλικτη στην ενσωμάτωση τεχνολογιών στα επερχόμενα αυτοκίνητά της ενώ θα μπορεί να βγάζει διαφορετικά μοντέλα στην ίδια γραμμή παραγωγής.

Η πρωτοποριακή νέα πλατφόρμα θα βρίσκεται σχεδόν κάτω από όλα τα μοντέλα της BMW από την σειρά 3 και επάνω, κάτι που θα δίνει την εταιρία να διατηρήσει την πισωκίνητη διάταξη των αυτοκινήτων της. Στόχος της εταιρίας είναι να έχει μόλις δύο πλαίσια για το μέλλον, ένα για τα φθηνά μπροστοκίνητα μοντέλα και ένα πιο σύνθετο για τα πισωκίνητα και τετρακίνητα μοντέλα.

Το iNext θα είναι ένα από αυτά τα αυτοκίνητα και θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, ενώ η plug-in έκδοση θα έχει και έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης εμπρός. Οι πληροφορίες που έρχονται από την BMW κάνουν λόγο για αυτονομία της τάξης των 700+ χιλιομέτρων για το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο ενώ το plug-in θα μπορεί να έχει αυτονομία στα 100 χιλιόμετρα σε ηλεκτρική λειτουργία.