BMW iNext: Μία πρώτη γεύση για το πως θα δείχνει η έκδοση παραγωγής


Η κορύφωση της γκάμας της εταιρίας στα ηλεκτρικά της θα είναι το iNext και αυτό το rendering δείχνει να έχει μία πολύ κοντινή σχέση με την πραγματικότητα του μοντέλου παραγωγής

  • 2/5/2020

Η BMW έχει βάλει τις μηχανές της στο φουλ για την εξέλιξη και παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων μέσα στα επόμενα χρόνια, και όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές, στην κορυφή αυτής της νέας γκάμας αυτοκινήτων θα βρίσκεται αυτό που σήμερα ονομάζουμε iNext.

Το αυτοκίνητο το γνωρίζουμε από την έκθεση του Los Angeles ως πρωτότυπο και εδώ βλέπουμε μία μάλλον προσγειωμένη και πιθανόν πολύ κοντά στο τελικό αποτέλεσμα εκδοχή ενός σχεδιαστή με το όνομα Magnus s. Mattulat. 

To συγκεκριμένο σχέδιο δείχνει αρκετά συγκρατημένο σε σχέση με τις αισθητικές επιλογές της εταιρίας τον τελευταίο καιρό αλλά και σε σύγκριση με τα i3 και i8. Δεν λείπουν βέβαια κάποια μοναδική στοιχεία με έντονη την φουτουριστική διάσταση, ενώ όπως έχουμε δει από κάποιες κατασκοπευτικές φωτογραφίες θα έχει μεγάλα παράθυρα και πολύ λεπτή μεσαία κολόνα ώστε να διαθέτει έναν μεγάλο και ευχάριστο χώρο για τους επιβάτες.

Μένει να δούμε αν θα είναι τετρακίνητη, καθώς τα μέχρι τώρα ηλεκτρικά μοντέλα της BMW (iX3 και i4) είναι μόνο πισωκίνητα. Μιας όμως και θα πρόκειται για την ναυαρχίδα των ηλεκτρικών της μοντέλων, μάλλον θα βγαίνει και σε τετρακίνητη έκδοση.

Σε ότι αφορά την αυτονομία υπολογίζεται να ξεπερνά τα 560 χιλιόμετρα, ώστε να μπορεί να σταθεί απέναντι στo Model X της Tesla. Όσο για την τιμή της, ως η κορωνίδα της BMW στην ηλεκτρική εποχή, η iNext (που μπορεί να ονομαστεί τελικά και i6) θα κοστίζει κάπου κοντά στο όριο των 100.000 ευρώ.