BMW και Great Wall φτιάχνουν εργοστάσιο στην Κίνα


H Great Wall Motor πήρε την έγκριση από την κινεζική κυβέρνηση για τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου σε συνεργασία με την BMW για τη δημιουργία και ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΑΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 25/11/2019

Όπως έγινε γνωστό, η Great Wall Motor και η BMW έλαβαν την έγκριση από το κινεζικό κράτος για τη δημιουργία ενός καινούργιου εργοστασίου στη χώρα. Σε αυτό αναμένεται να κατασκευάζονται τα ηλεκτροκίνητα MINI καθώς και άλλα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας, με θερμικούς κινητήρες. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το εργοστάσιο, το οποίο θα εγκατασταθεί στην πόλη Zhangjiagang (ανατολική Κίνα), θα έχει ετήσια παραγωγική δυνατότητα 160.000 οχημάτων με θερμικό κινητήρα και άλλων 160.000 ηλεκτροκίνητων οχημάτων ή εξηλεκτρισμένων εκδόσεων των μοντέλων.

Το κόστος για την κατασκευή του υπολογίζεται περίπου στα 660.000.000 ευρώ. Οι εργασίες για τη δημιουργία του θα ξεκινήσουν για από τις αρχές της επόμενης χρονιάς και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2022. Από την BMW ανακοινώθηκε ότι έως το τέλος του μήνα θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σύμπραξή της με την Great Wall Motor για τη δημιουργία του νέου εργοστασίου.