BMW M135i vs Mercedes-AMG A35: Ντέρμπι αιωνίων! (Video)


Δύο αυτοκίνητα με ίδια ισχύ (306 άλογα) και πανομοιότυπα χαρακτηριστικά, σε μία κόντρα για το νικητή της ευθείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/12/2019

Για πρώτη φορά ίσως μία κόντρα μεταξύ μιας BMW και μιας Mercedes έχει τόσο ισοδύναμα χαρακτηριστικά. Η BMW M135i και η AMG A35 είναι όσο πιο κοντά γίνεται, με την ίδια απόδοση από τους τετρακύλινδρους κινητήρες (306 άλογα), τετρακίνηση και παραπλήσια χαρακτηριστικά σε όλα τα υπόλοιπα μηχανικά του ς μέρη.

Η BMW αποδίδει 306 άλογα και 450 Nm ροπής με κιβώτιο το Steptronic Sport 8 και η Mercedes-AMG A35 φθάνει και αυτή τα 306 άλογα, με χαμηλότερη ροπή στα 400 Nm και το αυτόματο κιβώτιο AMG Speedshift DCT 7G).

Aκόμα και οι επιδόσεις τους είναι ταυτόσημες με το 0-100 km/h να είναι και για τα δύο στα 4,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h.

Πιο αμφίρροπη κόντρα λοιπόν δεν υπάρχει αυτή την στιγμή στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, και η ιστοσελίδα Car Magazine SA από τη Νότιο Αφρική, τα "έστησε" στην ευθεία για να βγει ο νικητής.

Πατήστε στο play και δείτε ποιός κερδίζει σ' αυτό το ιδιαίτερα ενδιαφέρον derby μεταξύ των αιωνίων αντιπάλων της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.