BMW M3 Competition vs Alfa Romeo Giulia QV: Μάχη γιγάντων στην πίστα


Τα δύο κορυφαία sportsedan της μεσαίας κατηγορίας αναμετρούνται για πρώτη φορά εντός πίστας με φόντο τον τίτλο του πρωταθλητή.

  • 22/3/2021

Η νέα BMW M3 Competition βρίσκεται σε όλα τα πρωτοσέλιδα, όχι μόνο για το εκκεντρικό της σχεδιασμό αλλά και για τις απίστευτες επιδόσεις της.

Ο πιο… ταιριαστός αντίπαλός της είναι η Alfa Romeo Quadrifoglio και ενώ έχουν αναμετρηθεί παλαιότερα στον δρόμο στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την πρώτη τους μάχη σε πίστα.

Η δοκιμή λαμβάνει χώρα στην πίστα Llandow της Νότιας Ουαλίας. Πρώτη σε σειρά είναι η Alfa Romeo, η οποία είναι παρόμοια με αυτή του 2016. Η μόνη διαφορά της είναι το ανανεωμένο εσωτερικό της.

Η απόδοση του διπλά υπερτροφοδοτούμενου V6 κινητήρα φτάνει στους 510 ίππους, οι οποίοι καταλήγουν στον πίσω άξονα μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 8 σχέσεων.

Σειρά έχει η BMW M3 Competition των 510 ίππων, η οποία έχει κατασκευαστεί για να βγάζει το ψωμί της στην πίστα.

Στις στροφές η BMW υπερτερεί ενώ διαθέτει και καλύτερη απόκριση στο γκάζι. Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι είναι 185 κιλά πιο βαριά, η BMW M3 κατάφερε να κινηθεί ταχύτερα στην πίστα.

Οι προβλέψεις ήθελαν την Alfa Romeo να κερδίζει τη μάχη χάριν του μικρότερου βάρους της, αλλά τελικά η BMW ήταν εκείνη που τερμάτισε πρώτη κατά μισό δευτερόλεπτο.

Η νίκη της θα μπορούσε να δικαιολογηθεί καθώς αποδίδει μεγαλύτερη ισχύ από εκείνη που ανακοινώνει BMW, γεγονός που αποδείχθηκε σε δυναμομέτρηση μίας M4 με την οποία μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα.

Από την άλλη, η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio είναι φθηνότερη, αποδοτικότερη και πιο εντυπωσιακή. Κάπως έτσι επέρχεται μια ισορροπία και η τελική επιλογή γίνεται υποκειμενική, καθώς ουδείς μπορεί να γυρίσει την πλάτη στο συναίσθημα.