BMW M4 Competition vs BMW i4 M50: Ένα "ενδοοικογενειακό" drag race με απρόσμενο νικητή (video)


Τι συμβαίνει όταν ένα από τα πιο ισχυρά μοντέλα M, αντιμετωπίζει το αμιγώς ηλεκτρικό i4 Μ50; Η BMW δε δίστασε να απαντήσει στο ερώτημα με δοκιμασία drag σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα.

  • 7/4/2022

Η BMW Σλοβενίας διοργάνωσε στο Pokljuka, ένα διάσημο χιονοδρομικό κέντρο και τόπο προετοιμασίας αλπικών σπορ της χώρας μια εκδήλωση στην οποία μπορέσαμε να οδηγήσουμε ολόκληρη σχεδόν τη γκάμα τετρακίνητων μοντέλων της φίρμας. Εκεί όμως που σταθήκαμε ήταν στη δοκιμασία drag στη οποία συμμετείχε η BMW M4 Competition xDrive 510 PS και η νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητη και τετρακίνητη i4 M50 xDrive 544 PS αμφότερα με χειμερινά ελαστικά.

Στο πρώτο μοντέλο λόγω συνθηκών (πολλές ημέρες πιεστικών δοκιμών που θα έθεταν σε κίνδυνο την αξιοπιστία και εύρυθμη λειτουργία του συστήματος μετάδοσης) δεν επιτρεπόταν η εκκίνηση με Launch Control ενώ στην ηλεκτροκίνητη i4 τα πράγματα ήταν καλύτερα αφού επιτρεπόταν η λειτουργία Sport Boost. Μετά την εκκίνηση τα αυτοκίνητα έπρεπε να φτάσουν τα 50 km/h και μετά να μπουν σε διαδικασία emergency braking. Για την ιστορία, η M4 πετυχαίνει 0-100 km/h σε 3,7 sec ενώ η i4 M50 χρειάζεται 3,9 sec για την ίδια διαδικασία. Δείτε τι συνέβη στο βίντεο που ακολουθεί!