BMW M8 Gran Coupe: Βαυαρική υπερδύναμη 625 ίππων


H BMW προικίζει ένα τετράθυρο coupe με έναν V8 κινητήρα 4,4 λίτρων γοητεύοντας τους πάντες με την M8 Gran Coupe των 625 ίππων και των 750 Νm ροπής.

  • 9/10/2019

Μια νέα προσθήκη στο πανίσχυρο οπλοστάσιο του περίφημου M Division της BMW φροντίζει ώστε να επαναφέρει στο προσκήνιο της επικαιρότητας την προσφιλή κατηγορία των sportscars.

O λόγος για την νέα BMW M8 Gran Coupe, η οποία επιχειρεί να συνδυάσει την άνεση και την πολυτέλεια ενός αυθεντικά premium coupe με τις επιδόσεις που εξασφαλίζει ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας των 4,4 λίτρων.

Ο τελευταίος αποδίδει 600 ίππους και 750 Nm ροπής στην «μικρότερη» σε ισχύ έκδοσή του, καθώς στην M8 Gran Coupe Performance η απόδοση του οκτακύλινδρου συνόλου φτάνει τους 625 ίππους.

Η συνέχεια ανήκει στο αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων M Steptronic καθώς και στο ειδικά προσαρμοσμένο στον χαρακτήρα του αυτοκινήτου σύστημα τετρακίνησης M xDrive, το οποίο ενσωματώνει και ένα ενεργό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Η νέα BMW M8 Gran Coupe, λοιπόν, σου προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε τρία προγράμματα μετάδοσης και ειδικότερα το 4WD, το 4WD Sport και το 2WD, μετατρέποντας το βαυαρικό τετράθυρο coupe σε μια αυθεντική πισωκίνητη πρόταση.

Φυσικά υπάρχουν και άλλες δυνατότητες παραμετροποίησης μέσω των αντίστοιχων προγραμμάτων οδήγησης τα οποία προσαρμόζουν τα χαρακτηριστικά του πλαισίου και των μηχανικών μερών, όπως η λειτουργία της ανάρτησης, του κιβωτίου ταχυτήτων και η απόκριση του κινητήρα.

Σύμφωνα με την βαυαρική φίρμα, η επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα (3,2 δευτερόλεπτα για την έκδοση Competition), με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα (305 χλμ./ώρα με το προαιρετικό M Driver’s Package).

Η επίσημη πρεμιέρα του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στο Los Angeles και η διάθεσή του αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2020.