BMW M: 15η σεζόν ως επίσημο αυτοκίνητο των MotoGP


Ο αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP 2013 στο Κατάρ σηματοδότησε την έναρξη της 15ης σεζόν για την BMW M σε ρόλο “Επίσημου Αυτοκινήτου του MotoGP”. Η BMW συμμετέχει στο MotoGP από το 1999 και παρέχει τα επίσημα Αυτοκίνητα Ασφαλείας (Safety Cars).

  • 19/4/2013

Επέτειος μιας επιτυχημένης συνεργασίας: Ο αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP 2013 στο Κατάρ σηματοδότησε την έναρξη της 15ης σεζόν για την BMW M σε ρόλο “Επίσημου Αυτοκινήτου του MotoGP”. Η BMW συμμετέχει στο MotoGP από το 1999 και παρέχει τα επίσημα Αυτοκίνητα Ασφαλείας (Safety Cars).

Η επέτειος πλαισιώθηκε με πολλές ξεχωριστές στιγμές, ξεκινώντας από τον πρώτο γύρο που πραγματοποιήθηκε στο “Losail International Circuit” στο Κατάρ: η πρώτη δημόσια εμφάνιση της BMW M6 Gran Coupe, μόλις μερικές εβδομάδες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου, υψηλών επιδόσεων coupé της BMW M GmbH στο NAIAS, στο Ντιτρόιτ. Φέτος, η BMW M6 Gran Coupe θα ηγηθεί του στόλου των Safety Cars στα δρώμενα (στους αγώνες) του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP.

Η BMW M6 Gran Coupe είναι ένα premium προϊόν, που συνδυάζει εξαιρετικές επιδόσεις με υψηλή αισθητική, πολυτέλεια και φινέτσα. Το τελευταίο top model της BMW M GmbH χρησιμοποιεί υψηλόστροφο V8 κινητήρα τεχνολογίας M TwinPower Turbo που αποδίδει 412 kW/560 hp. Με τέτοια επίπεδα ισχύος, η BMW M6 Gran Coupe επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4,2 δευτερόλεπτα. Οι επιδόσεις του κινητήρα, η τεχνολογία πλαισίου, τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά και η ισορροπία που βελτιστοποιείται με τη χρήση εξαρτημάτων όπως η πλαστική οροφή ενισχυμένη με ανθρακονήματα συνδυάζονται με τη διάσημη ακρίβεια μιας M. Η BMW M6 Gran Coupe όχι μόνο προσφέρει μία νέα αίσθηση πολυτέλειας σε όχημα M, αλλά αξιοποιεί άριστα και τις σπορ ικανότητες που χαρακτηρίζουν τη BMW Σειρά 6. Η έκδοση Safety Car της BMW M6 Gran Coupe είναι ειδικά τροποποιημένη για χρήση σαν pace car στην αγωνιστική πίστα.

Συνολικά, ο στόλος επίσημων αυτοκινήτων MotoGP για τη σεζόν του 2013 περιλαμβάνει πέντε μοντέλα BMW M και M Performance. Παράλληλα με τη BMW M6 Gran Coupe, οι BMW M6 Coupe και BMW M5 θα χρησιμοποιηθούν σαν Safety Cars. Ο Υπεύθυνος Ασφάλειας (Safety Officer) θα βγει στην πίστα με μία BMW M3 Coupe, ενώ δύο BMW M550d xDrive Touring θα χρησιμοποιηθούν σαν οχήματα ιατρικής υποστήριξης. Η BMW Motorrad θα προσφέρει δύο νέες BMW HP4s σαν Safety Bikes. Περισσότερες πληροφορίες για το στόλο των Safety Cars 2013 υπάρχουν online στο www.bmw-m-safetycar.com.

«Χαιρόμαστε που η συνεργασία μας με τη MotoGP μπαίνει στη 15η σεζόν της» δήλωσε ο Thomas Schemera, Διευθυντής Πωλήσεων & Μάρκετινγκ της BMW M GmbH. «Αυτό αποδεικνύει ότι η Dorna Sports μας βλέπει σαν αξιόπιστο εταίρο για εγγυημένη ασφάλεια στις ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές και στους αγώνες στην υψηλότερη βαθμίδα των αγώνων μοτοσικλετών – ακόμα και στις πιο δυσχερείς καιρικές συνθήκες. Από την άλλη, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλετών μας προσφέρει την τέλεια πλατφόρμα. Μας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάζουμε τα υψηλών επιδόσεων αυτοκίνητά μας σε ένα target group οπαδών αγώνων αυτοκινήτου, οι οποίοι μοιράζονται το πάθος μας για τεχνολογικά καινοτόμα και δυναμικά σπορ αυτοκίνητα – και μάλιστα σε όλο τον κόσμο. Είμαστε περήφανοι που η υψηλών επιδόσεων, πολυτελής BMW M6 Gran Coupe, θα είναι Safety Car τη σεζόν του 2013».

Η εμπλοκή της BMW M GmbH στο MotoGP περιορίζεται αποκλειστικά στο στόλο των Safety Cars, αλλά περιλαμβάνει πολυάριθμες καμπάνιες πωλήσεων και μάρκετινγκ στο ευρύτερο περιβάλλον του Grand Prix. Στο BMW M Hospitality του paddock θα εκτίθενται αυτοκίνητα MINI, BMW και BMW M. Οι επισκέπτες θα λαμβάνουν λεπτομερείς πληροφορίες για τα Grand Prix, τους αναβάτες και τις ομάδες. Ένα αποκλειστικό πρόγραμμα πωλήσεων VIP ολοκληρώνει την προσφορά στο BMW M Hospitality.

Στην BMW M MotoGP Experience, οι προσκεκλημένοι περνούν το Σαββατοκύριακο του αγώνα στο VIP village, παίρνοντας μία γεύση από τα παρασκήνια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσικλετών. Από τις πιο ενδιαφέρουσες παροχές του πακέτου είναι βόλτες (garage tours) με τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή και Ειδικό του BMW M MotoGP Loris Capirossi (ITA), συναντήσεις με σημερινούς οδηγούς και μεταφορές (taxi rides) με ένα Safety Car της BMW M.

Το BMW M Award γιορτάζει επίσης φέτος μία επέτειο. Από το 2003, αυτό το βραβείο απονέμεται στο τέλος της σεζόν του MotoGP στον αναβάτη με το καλύτερο ιστορικό προκριματικών κατατάξεων (κατατακτηρίων δοκιμών). Ανάμεσα στους νικητές που έχουν λάβει μία αποκλειστικά BMW M για τις προσπάθειές τους είναι οι Valentino Rossi (ITA), Casey Stoner (AUS), Jorge Lorenzo (ESP) και Nicky Hayden (USA). Με την ευκαιρία της δέκατης επετείου του βραβείου, ο αναβάτης με τις καλύτερες κατατάξεις  έχει να περιμένει κάτι ξεχωριστό – ωστόσο το ακριβές μοντέλο BMW M δεν θα αποκαλυφθεί πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού σκέλους της σεζόν στη Jerez (ESP) το Μάιο.

Η BMW M GmbH εγκαινίασε την πρώτη εβδομάδα του grand prix της φετινής σεζόν με μία αποκλειστική εκδήλωση M6 την οποία διοργάνωσε η Alfardan Automobiles, εισαγωγέας της BMW στη Ντόχα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι εκπρόσωποι Tύπου του Κατάρ και οι προσκεκλημένοι πελάτες είχαν την ευκαιρία να δουν πρώτοι την πολυαναμενόμενη BMW M6 Gran Coupe (Safety Car). Το pace car παρουσίασε ο Loris Capirossi, Ειδικός του BMW M MotoGP. Το παρών έδωσαν επίσης οι BMW M6 Coupe (Safety Car) και BMW M6 Cabrio.