BMW: Περισσότερη τεχνητή νοημοσύνη στα Logistics


H BMW προσανατολίζεται να αυξήσει την παραγωγικότητά της χρησιμοποιώντας νέες, εξελιγμένες πρακτικές και μηχανήματα, σε ό,τι αφορά στα logistics.

  • 14/5/2020

Για το σκοπό αυτό συνεργάζεται με την NVIDIA, σε ένα κοινό πρόγραμμα για την εξέλιξη προηγμένων Industry 4.0 τεχνολογιών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η τεχνολογία θα της επιτρέψει να λειτουργεί πιο γρήγορα και πιο αποδοτικά, σε ό,τι έχει να κάνει με τις σύνθετες ανάγκες logistics των εργοστασίων της.

Βασικά συστατικά αυτού του προγράμματος αποτελούν η τεχνολογία υπολογιστών και η τεχνητή νοημοσύνη. Αυτά έρχονται να δέσουν με σύγχρονα robot, παροχή πληροφοριών από αισθητήρες, ανάλυση δεδομένων και δημιουργία σεναρίων εξομοίωσης. Από τη ζύμωση αυτή η BMW φιλοδοξεί όχι μόνο να βελτιώσει τις σημερινές συνθήκες με τη διαχείριση των υλικών αλλά και να σχεδιάζει ακριβή πλάνα για την κατασκευή νέων αποδοτικών μονάδων.

Οι Γερμανοί ήδη εξελίσσουν πέντε διαφορετικούς τύπους AI-enabled logistics robots για τις ανάγκες τους. Αυτοί περιλαμβάνουν Smart Transport Robots (STR) για τις αυτόνομες μεταφορές υλικών, robot που επιλέγουν, πιάνουν και χειρίζονται διάφορα ανταλλακτικά, καθώς και άλλα που ασχολούνται με τη φόρτωση. Η εξέλιξη αυτών βασίζεται στην πλατφόρμα λογισμικού ISAAC της NVIDIA, που μπορεί να λάβει όλα τα απαραίτητα δεδομένα και να διαχειριστεί ανάλογα κάθε περίσταση.