ΒΜW: Πρόσω ολοταχώς για ηλεκτρικά!


Η γερμανική εταιρία στοχεύει σε μια δριμεία επίθεση με εξηλεκτρισμένα και μηδενικών ρύπων αυτοκίνητα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: BMW
  • 29/12/2020

Τα πλάνα της γερμανικής μάρκας είναι τόσο αισιόδοξα που στοχεύουν μέχρι το 2023 στην πώληση 1 ηλεκτρικού αυτοκινήτου για κάθε 5 νέα μοντέλα. Εδώ να πούμε πως προφανώς η είδηση περιλαμβάνει και τα plug-in υβριδικά με την περιορισμένη δυνατότητα ηλεκτροκίνησης μαζί με τα μηδενικών ρύπων.

Τις δηλώσεις για την εν λόγω είδηση έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της BMW, Oliver Zipse, στην γερμανική καθημερινή εφημερίδα Augsburger Allgemeine. «Αυξάνουμε σημαντικά τον αριθμό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μεταξύ 2021 και 2023, θα κατασκευάσουμε ένα τέταρτο του εκατομμυρίου περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από ό τι είχε αρχικά προγραμματιστεί», δήλωσε ο Zipse.

Πέρυσι το ποσοστό της εταιρίας στα ηλεκτρικά ήταν στο 8% και με βάσει τις παραπάνω δηλώσεις το νούμερο αυτό αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί σε τρία χρόνια από σήμερα.

Ο Zipse ανέφερε πως δεν είναι μόνο η εταιρία του που θα προσφέρει περισσότερα μοντέλα αλλά και οι υποδομές φόρτισης που θα βελτιώνονται και διευρύνονται συνεχώς. Ωστόσο, χρειάζεται πολύ δουλειά και σε αυτό το τομέα. «Περίπου 15.000 ιδιωτικά και 1.300 δημόσια σημεία φόρτισης θα έπρεπε να τίθενται σε λειτουργία κάθε εβδομάδα. Δυστυχώς, απέχουμε πολύ από αυτό », λέει σε δηλώσεις του στο Reuters.

Η BMW ετοιμάζεται του χρόνου να λανσάρει ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό μοντέλο, την iX, που έχει ήδη προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση με την αμφιλεγόμενη αισθητικά σχεδίαση του αμαξώματος που αφήνει ανάμεικτες εντυπώσεις. Εξίσου σημαντικό θα είναι και το i4, ένα μοντέλο μηδενικών ρύπων που θα ανταγωνιστεί το Tesla Model 3.