BMW XM: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της αποκάλυψης (video)


Η BMW κάνει tease το νέο της crossover και ανακοινώνει την ημερομηνία αποκάλυψης, φέρνοντας στο φως ακόμα λίγα στοιχεία για την XM, που θα παρουσιαστεί στις 27 Σεπτεμβρίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / VIDEO: BMW
  • 14/9/2022

Η νέα BMW XM αναμένεται να καταλάβει την κατηγορία των crossoverυψηλών επιδόσεων, και η BMW αποκαλύπτει ακόμα λίγες λεπτομέρειες πριν την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου, την οποία η εταιρεία έχει προγραμματίσει για τις 27 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε στο teaser που δημοσίευσε.

Οι spy photos φυσικά δε λείπουν, και η XM φαινεται ότι θα μοιάζει αρκετά με το πρωτότυπο: τα φαναρια και η φωτεινή γρίλια δεσπόζουν στο μπροστινό μέρος, ενώ η BMW «επέτρεψε» στο κοινό να ακούσει και τη γλυκιά μελωδία του κινητήρα του νέου μοντέλου στο εν λόγω video.

Ο διπλός τούρμπο V8 που φέρει η BMW XM, είναι μέρος του plug-in hybrid συνόλου της. Έχει χωρητικότητα 4,4 L και αποδίδει 652 PS και 884 Nm ροπής, ενώ η αυτονομία του, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τον ηλεκτρισμό, ανέρχεται στα 48 km, σύμφωνα με δοκιμές. Τον κινητήρα συνοδεύει ένα αυτόματο σύστημα μετάδοσης 8 σχέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η BMW σχεδιάζει να δημιουργήσει ακόμα μία, πιο ισχυρή έκδοση του μοντέλου. Η XM Black Label θα έχει 750 PS ιπποδύναμης και 1.000 Nm ροπής.

 Οι Γερμανοί θέλουν να κάνουν την XM να κατακλύσει τις αγορές, και κυρίως αυτή των σπορ αυτοκινήτων υψηλών προδιαγραφών. Ο χειρισμός του οχήματος θα μοιάζει πολύ με σπορ αυτοκινήτου, καθώς η BMW έχει προσφέρει στην XMενεργό σύστημα σταθεροποίησης αλλά και τη δυνατότητα να στρίβει με τους πίσω τροχούς έως και 2,5 μοίρες. Αυτό αυξάνει το μέγιστο μέγεθος των τροχών στις 23 ίντσες.

Δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα φωτογραφίες και λεπτομέρειες από το εσωτερικό της, όμως η BMW XM φαίνεται να διαθέτει δύο οθόνες, πιθανώς για τον χειρισμό των οργάνων του οχήματος και του συστήματος infotainment της BMW.

Έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι η παραγωγή του νέου crossover της βαυαρικής εταιρείας θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο στην καρδιά του εργοστασίου της BMW στο Spartanburg της Βόρειας Καρολίνας, ενώ οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2023. Η τιμή του θα κυμανθεί από 110.000 έως 120.000 ευρώ στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Δείτε το teaser: