Βόμβα μεγατόνων η Bugatti με τον κινητήρα μπροστά!


Στον μαγικό κόσμο των hypercars τα πάντα μπορούν να συμβούν, ακόμη και μία μοντέρνα Bugatti Atlantic με το μοτέρ κάτω από το καπό του.

  • 20/1/2020

Πάταγο είχε προκαλέσει η στιγμή της αποκάλυψης της Bugatti La Voiture Noire, και ακόμη μεγαλύτερο το ασύλληπτο ποσό που κατέβαλε ένας και μόνο άνθρωπος για να την αποκτήσει.

Βλέπετε αυτή η απίστευτη Bugatti είναι ένα one-off κομμάτι και είχε πωληθεί έναντι 18,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτόματα το ποσό αυτό κατατάσσει την Bugatti La Voiture Noire ως το ακριβότερο αυτοκίνητο του κόσμου με τον ιδιοκτήτη να διατηρεί μυστική την ταυτότητα του.

Πηγή έμπνευσης του γαλλικού hypercar αποτέλεσε η κλασική Type 57 SC Atlantic, η οποία είχε μια βασική διαφορά. Είχε τον κινητήρα στην φυσική του θέση, δηλαδή κάτω από το καπό και μπροστά. Είχαν κατασκευαστεί μόλις 4 τέτοια αυτοκίνητα την περίοδο 1936-1938.

Ένα από αυτά είχε το προσωνύμιο La Voiture Noire (που σημαίνει το μαύρο αυτοκίνητο) και ανήκε στον Jean Bugatti, τον γιο του ιδρυτή της εταιρίας Ettore. Όταν οι Ναζί κατέλαβαν το εργοστάσιο της μάρκας στο Molsheim το 1940 μετέφεραν πολλά πράγματα μέσω τραίνου και έκτοτε τα ίχνη του αυτοκινήτου χάθηκαν.

Η αυθεντική LVN μπορεί να χάθηκε αλλά η σύγχρονη αναβίωση της ζει μέσα από την δημιουργία ενός ψηφιακού καλλιτέχνη από την Εσθονία. Και όπως και να το κάνουμε μια Bugatti με shooting brake στιλ και μακριά μούρη δείχνει τουλάχιστον εντυπωσιακή, δε νομίζετε;