«Βομβαρδίζοντας» μία Porsche 959 με ξηρό πάγο για να συντηρηθεί! (βίντεο)


Πως μπορεί κανείς να επαναφέρει στην αρχική της κατάσταση μία σπάνια Porsche 959; Με πολλή αγάπη, προσοχή και με τη χρήση ξηρού πάγου για ένα βαθύ καθαρισμό.

  • 15/2/2021

Το συγκεκριμένο βίντεο μας έρχεται από το κανάλι The Brumos Collection και αφορά τη συντήρηση μίας σπάνιας Porsche 959. Η συγκεκριμένη δεν ήταν μία από τις μονάδες παραγωγής αλλά η V6, όπου V μεταφράστε το ως Vorserienwagen. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα από τα έξι πρωτότυπα της εταιρίας, το οποίο προσφέρθηκε ως δώρο από τον Dr. Woflgang Porsche στον αρχιμηχανικό του προγράμματος, Helmuth Bott, για την συνταξιοδότησή του.

Όπως καταλαβαίνουμε, το αυτοκίνητο βρισκόταν γενικά σε καλή κατάσταση. Έχοντας έρθει όμως η ώρα μίας γενικότερης περιποίησης, οι άνθρωποι της Brumos επέλεξαν μία ξεχωριστή μέθοδο για να καθαρίσουν αποτελεσματικά τις διάφορες επιφάνειες, χωρίς να επηρεάσουν τη δομική του κατάσταση ή το χρωματισμό. Ψεκάζοντας σε αυτές ξηρό πάγο, κατάφεραν να απομακρύνουν κάθε ίχνος ελαίων και βρωμιάς, τα οποία έπεφταν απλά στο πάτωμα ως σκόνη!

Πέραν αυτού, δεν έχασαν την ευκαιρία να τη βάλουν και στο δυναμόμετρο, καταγράφοντας ενδιαφέροντα στοιχεία για την ισχύ και τη συμπεριφορά του κινητήρα, που μετράει ήδη 35 χρόνια στην πλάτη του.