Βουτιά 20% στις πωλήσεις της Volvo τον Γενάρη- Πτώση κατά 25% στην Ευρωπαϊκή αγορά


Η έλλειψη ημιαγωγών ήταν η αιτία, αν και η ζήτηση για τα αυτοκίνητά της παρέμεινε ισχυρή όπως δήλωσε η Σουηδική εταιρεία.

  • 4/2/2022

Οι πωλήσεις της Volvo μειώθηκαν 20% στις 47.561 τον Ιανουάριο υπό την πίεση της παγκόσμιας έλλειψης εξαρτημάτων, αν και η ζήτηση για τα προϊόντα της παρέμεινε ισχυρή, δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά 25% και κατά 13% στις ΗΠΑ, ανέφερε η αυτοκινητοβιομηχανία σε ανακοίνωσή της.

Η Volvo, η οποία έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τους περιορισμούς της εφοδιαστικής αλυσίδας σε ολόκληρο τον κλάδο και τις ελλείψεις ημιαγωγών, προειδοποίησε πέρυσι ότι η έλλειψη chip θα συνεχιστεί μέχρι το 2022.

Η σουηδική εταιρεία δήλωσε πώς ενώ η παραγωγή συνεχίζει να βελτιώνεται σταδιακά, οι παραδόσεις των αυτοκινήτων καθυστερούν λόγω της συσσώρευσης παραγγελιών.

«Η κατάσταση στην εφοδιαστική αλυσίδα συνεχίζει να χαλαρώνει, αλλά οι ελλείψεις εξαρτημάτων θα παραμείνουν περιοριστικός παράγοντας για τη Volvo Cars και την αυτοκινητοβιομηχανία», ανέφερε η Volvo στη δήλωση της.

Το XC60 ήταν το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις τον περασμένο μήνα, ακολουθούμενο από το XC40 και το XC90.

Η Volvo, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στην κινεζική Geely Holding, εισήχθη στο Nasdaq της Στοκχόλμης τον Οκτώβριο μετά την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης αρχικής δημόσιας προσφοράς στην Ευρώπη.